​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Aanpassing berekeningswijze bso-uren

Berend Botje heeft de rekenmethode voor de berekening afgenomen bso-uren aangepast. De Centrale Oudercommissie was hierover positief. Wat is er gewijzigd? In de oude rekenmethode werd rekening gehouden, naast de eindtijd per school tot sluiting Berend Botje, met het aantal studiedagen en vakantiedagen per school afzonderlijk. Omdat elke school wettelijk gezien de kinderen op jaarbasis hetzelfde aantal uren les moet geven waren de verschillen in de berekeningen van bso-uren per school marginaal. Daarom is de rekenmethode vereenvoudigd naar het gemiddeld aantal studiedagen en het gemiddeld aantal vakantiedagen van alle scholen waar Berend Botje kinderen van opvangt.

Bso-tarief 2021 stijgt minder sterk
Door op deze manier te rekenen slaat Berend Botje een efficiencyslag, worden processen eenvoudiger en daarmee minder foutgevoelig. Daarom hebben wij, naast het versterken van onze concurrentiepositie in deze onzekere periode, ervoor gekozen om de bso-tarieven in 2021 met 1,75% te laten stijgen, wat minder sterk is dan de te verwachten kostenstijging in 2021 van 4%.

Wat is nu precies het gevolg voor ouders met deze aangepaste rekenmethode?
De financiële impact voor ouders is minimaal. Voor ca. 80% van de scholen is/wordt het tarief voor ouders gelijk of goedkoper en voor ca. 20% van de scholen stijgen de kosten voor ouders licht. Hoe hoog is die daling en stijging? De meeste ouders gaan er op vooruit, ondanks de stijging van de bso-tarieven in 2021. De nettokosten dalen, afhankelijk van de school en het inkomen van ouders tot maximaal €7,00*. De stijging varieert eveneens en ligt tussen de €2,00 en maximaal €2,94*.

* Genoemde bedragen zijn per maand per kind per afgenomen dag.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.