​​​​​​

Berend Botje Academie

Bij Berend Botje besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Via allerlei leuke, leerzame en interessante cursussen, workshops, trainingen en opleidingen bieden we de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen in je vakgebied. Hieronder vind je een overzicht van het meest actuele aanbod. De cursussen vinden plaats in je eigen tijd, de kosten zijn voor Berend Botje. Op deze manier zorgen wij dat veel collega’s de cursussen kunnen volgen. Heb je vragen? Neem dan contact op via opleidingen@berendbotje.nl.

 

Berend Botje Academie
Bekijk het volledig aanbod

Highlights:

Feedback geven en ontvangen- hoe doe je dat?

Alle medewerkers

Bij Berend Botje willen we graag open en eerlijk met elkaar samenwerken. Toch is het soms best lastig om iemand op zijn of haar gedrag aan te spreken, ondanks dat het jou in de weg kan zitten. Want dat zou jullie samenwerking misschien wel nadelig kunnen beïnvloeden. Hoe kun je groeien van feedback zonder het weg te wuiven of in de verdediging te schieten? Leer feedback geven en ontvangen op manier die bij jou past!

Lees meer

Baby-/kindergebaren

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

Tijdens deze cursus leer je veel kindergebaren. Je krijgt je informatie over de voordelen, onderzoeken, gouden regels, naamgebaren, het herkennen van gebaren en het goed aanleren van gebaren aan jonge kinderen. Ook is er ruimte voor liedjes, spelletjes en dierengebaren.

Lees meer

Excel voor gevorderden: Formules en functies

Alle medewerkers

Voor degenen die al langer in Excel werken en de meer uitgebreide mogelijkheden willen leren kennen, zoals formules en functies, doorrekeningen en de handigheidjes en tips.

Lees meer

Excel voor gevorderden: Database en draaitabellen

Alle medewerkers

Voor degenen die al langer in Excel werken en de meer uitgebreide mogelijkheden willen leren kennen, zoals daaitabellen en databases en de handigheidjes en tips. bijv. excellijsten bewerken, efficiënt werken met lange gegevens lijsten in Excel.

Lees meer

Handigheidjes in Office (Outlook / Word)

Alle medewerkers

In deze cursus praten we je bij over alles wat je eigenlijk altijd al zou willen weten in Office, voornamelijk in Outlook en Word. Door al deze ‘weet-je-datjes’ ga je veel tijd (en misschien ook ergernis) besparen. Naast dat je wordt bijgespijkerd is er natuurlijk ruimte voor interactie en jouw vragen.

Lees meer

Van perfectionist naar optimalist

Alle medewerkers

Ben jij een perfectionist of ben je meer een optimalist? En als je nu meer de perfectionist bent, hoe verhoudt zich dat nu in de samenwerking met een optimalist? En hoe werkt dat andersom: een optimalist die samenwerkt met een perfectionist? Deze cursus geeft je inzichten in wie jij bent en hoe zich dit verhoudt ten opzichte van mensen die anders zijn dan jij.

Lees meer

Hoe word je een goede stagebegeleider?

Alle medewerkers

Regelmatig worden onze afdelingen en locaties versterkt door stagiaires, waarbij jij als stagebegeleider het eerste aanspreekpunt bent voor deze student. Om ze tijdens hun stage zo goed mogelijk te begeleiden en mee te kunnen nemen in onze werkwijze willen we jullie uitnodigen om deel te nemen aan één of meerdere workshops die wij samen met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) aanbieden.

Lees meer

Logopedie bij kinderen

Pedagogisch medewerkers

Sommige kinderen hebben wat extra ondersteuning nodig in de taalontwikkeling. Maar wat is normale taalontwikkeling en hoe herken je daarin bijzonderheden? 

Lees meer

Wil jij weer baas worden over je eigen tijd?

Alle medewerkers

Verslik je je wel eens in het leven? In de wirwar van rollen, taken en to do’s? In ‘nog even iets hier’ en ‘nog snel iets daar’? Er komt heel wat op je af. Je hebt het druk met je boeiende baan, de samenwerking met je collega’s, het managen van je gezin ... En aan het eind van je drukke dag heb je meestal enkel frustratie geoogst en nog meer ‘losse eindjes’. Hoe graag je het ook wil, het is niet makkelijk om uit de ratrace te stappen. Toch lukt het jou zonder twijfel ook! In deze ‘Workshop Time management’ wordt richting gegeven in de juiste versnelling voor een leven met minder stress en frustratie en meer kwali-tijd.

Lees meer

Groepsmanagement 0-4 jaar: hoe kom je aan alle leeftijden toe qua spelaanbod?

Pedagogisch medewerkers en locatie leidinggevenden

Hoe manage ik het spelaanbod op de groep? En kom je aan alle leeftijden toe qua spelaanbod? Vooral op een verticale groep en/of volle groep is het soms echt even zoeken naar hoe je voldoende kwaliteit kunt bieden aan alle kinderen. In deze workshop krijg je handvatten hoe dit aan te pakken. Zodat de kwaliteit stijgt, en het ook nog eens leuker wordt voor de kinderen en voor jou!

Lees meer

Gebarentaal - Kindergebaren

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

Jonge kinderen kunnen nog niet praten, maar willen ons wel veel vertellen. Dat baby’s en peuters nog niet kunnen praten, wil niet zeggen dat we niet met ze kunnen communiceren. Die kleintjes snappen veel meer dan je denkt. Met baby- en kindgebaren kunnen ze ver voor ze kunnen praten, door middel van hun handjes aan ons vertellen wat ze bedoelen, voelen en denken. 

Het gebruik van gebaren is ook voor kinderen met een VVE indicatie en/of taalachterstand een groot voordeel, je geeft ze een visuele ondersteuning aan de nog lastige woorden.

Wil jij weten hoe jij baby- en kindgebaren kan gebruiken op de groep?
Je leert geen nieuwe taal, je hoeft de Nederlandse gebarentaal niet vloeiend te spreken, maar leert wel waarom en hoe je gebaren kan inzetten op de groep. Wapper jij ook mee?

De cursus duurt twee avonden: 27 oktober en 30 november.

Lees meer