​​​​​​

Berend Botje Academie

Bij Berend Botje besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Via allerlei leuke, leerzame en interessante cursussen, workshops, trainingen en opleidingen bieden we de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen in je vakgebied. Hieronder vind je een overzicht van het meest actuele aanbod. De cursussen vinden plaats in je eigen tijd, de kosten zijn voor Berend Botje. Op deze manier zorgen wij dat veel collega’s de cursussen kunnen volgen. Heb je vragen? Neem dan contact op via opleidingen@berendbotje.nl.

 

Berend Botje Academie
Bekijk het volledig aanbod

Highlights:

Dunstan Babytaal

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

Een pasgeboren baby verstaan? Dat kan! Iedere pasgeboren baby communiceert vanaf de geboorte tot vijf maanden oud met vijf hele specifieke geluiden/huiltjes die ieder een hele specifieke betekenis hebben. Een geluid/huiltje voor honger, moe, boertje, buikkramp en ongemak. Deze geluiden zijn onafhankelijk van de taal die de ouders spreken, het is namelijk niet aangeleerd. Het is een natuurlijke reactie van iedere baby om zijn of haar lichamelijke behoeften duidelijk te maken.

In deze workshop leer je o.a. hoe Dunstan Babytaal is ontdekt, worden de vijf woorden met hun betekenis uitgelegd, ga je de woordjes oefenen d.m.v. videofragmenten en krijg je luistertips.

 

Lees meer

Jongens wild? Omgaan met jongensgedrag in de BSO

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

Op de Universiteit van Amsterdam wordt al jaren onderzoek gedaan naar mannen in de kinderopvang. Wat blijkt? De verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke pm’ers zijn niet zo groot. Focus dus niet alleen op meer mannen in de kinderopvang maar zorg dat de vrouwelijke pm’ers hun mannelijke kant meer laten zien. 'Tjonge Tjonge jongens' biedt je de gelegenheid om op humoristische wijze door een jongensbril te kijken en handvatten te krijgen voor de praktijk. Dus wil je minder de politieagent spelen en meer in staat raken jongens in hun kracht te zetten? Dan is deze cursusavond echt iets voor jou!

Lees meer

Schminken van kinderen

Pedagogisch medewekers en locatieleidinggevenden

In een avond tijd leer je hoe je handig en mooi kan schminken. Met veel tips en uiteraard goede voorbeelden van een professional!
Deze cursus is in 2019 door een aantal collega's gevolgd. Zij waren erg enthousiast!

Lees meer

Communiceren met ouders / gesprekstechnieken

Pedagogisch medewerkers

Ouders worden steeds mondiger, hoe reageer ik op lastige vragen en ga ik het gesprek met ze aan? Hoe hou ik het gesprek positief en maak ik zoveel mogelijk verbinding met de ouders? In deze workshop krijg je daar diverse gesprekstechnieken voor en gaan we ze natuurlijk ook oefenen.

Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.