​​​​​​

Berend Botje Academie

Bij Berend Botje besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Via allerlei leuke, leerzame en interessante cursussen, workshops, trainingen en opleidingen bieden we de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen in je vakgebied. Hieronder vind je een overzicht van het meest actuele aanbod. De cursussen vinden plaats in je eigen tijd, de kosten zijn voor Berend Botje. Op deze manier zorgen wij dat veel collega’s de cursussen kunnen volgen. Heb je vragen? Neem dan contact op via opleidingen@berendbotje.nl.

 

Berend Botje Academie
Bekijk het volledig aanbod

Highlights:

Gebarentaal - Kindergebaren

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

Jonge kinderen kunnen nog niet praten, maar willen ons wel veel vertellen. Dat baby’s en peuters nog niet kunnen praten, wil niet zeggen dat we niet met ze kunnen communiceren.

Lees meer

Hoe dan? Gedrag bijsturen op een fijne manier

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

Vroeger heette deze training “bijzonder gedrag bij kinderen” maar, ligt de oplossing wel bij het kind? Of kun je als pm’er een groot verschil maken?

Lees meer

Van perfectionist naar optimalist

Alle medewerkers

Ben jij een perfectionist of ben je meer een optimalist? En als je nu meer de perfectionist bent, hoe verhoudt zich dat nu in de samenwerking met een optimalist? En hoe werkt dat andersom: een optimalist die samenwerkt met een perfectionist? Deze cursus geeft je inzichten in wie jij bent en hoe zich dit verhoudt ten opzichte van mensen die anders zijn dan jij.

Lees meer

VVE Startblokken verdieping: Invoering van Startblokken in de kinderopvang

Voor alle pm'ers en leidinggevenden locaties die de basistraining (VVE oriëntatie) hebben gevolgd.

Deze training is het vervolg op de VVE Oriëntatie op Startblokken cursus.

Na het behalen van Verdieping van Startblokken (100% aanwezigheid) in de kinderopvang ontvang je een officieel certificaat en ben je VVE- Startblokken gediplomeerd.

Tijdens de trainingsbijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De essentie van het ontwikkelingsgericht werken volgens Startblokken wordt herhaald en verdiept.
  • Je leert hoe je de basis legt voor rekenen en wiskunde bij jonge kinderen.
  • Je krijgt handvaten om constructie spel op je groep te verdiepen.
  • Je leert op een startblokken manier omgaan met kinderen met speciale behoeften.
  • Je leert hoe je kunt observeren, evalueren en reflecteren met Horeb.
  • Zoals ook bij VVE Oriëntatie krijg je opdrachten waarmee je een portfolio opbouwt en komt de trainer twee keer bij je op locatie kijken om je verder te helpen bij het ontwikkelingsgericht werken in de praktijk.

Studiekosten overeenkomst
Het tekenen van een studieovereenkomst is onderdeel voor het volgen van de opleiding.

Lees meer

Van peuterspeelgroep naar groep 1

Van peuterspeelgroep naar groep 1

Van peuterspeelgroep naar groep 1 wat een spannende periode. Hoe maak ik de kinderen zelfredzaam en zorg ik voor een naadloze aansluiting met de basisschool? 

Lees meer

Peuters en risicovolspel

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

In deze training gaan we dieper in op het peuterbrein en wat dit van ons vraagt als opvoeders. Goed bedoelde waarschuwingen, afschermen van risico’s, direct stoppen van vechtspelletjes – is dat verstandig?

Lees meer

Verdiep je interactievaardigheden!

Pedagosisch medewerkers die de cursus Oog voor interactie gevolgd hebben

Het werken met kinderen vraagt dat je als professional continue alert ben op je eigen pedagogische vaardigheden. Je zet jezelf in als instrument om kinderen verder te brengen. In loop van de tijd ontwikkelen we blinde vlekken in ons gedrag en daarom is het van belang dat we weer de interactievaardigheden die jij inzet ‘top of mind’ maken!

Lees meer