​​​​​​

Cursusaanbod

Bij Berend Botje vinden we het belangrijk dat ook jij als medewerker jezelf kunt blijven ontwikkelen. Daarom verzorgen wij veel trainingen en workshops.

 

Cursusaanbod

Personeel

Hercertificering VVE Startblokken

Pedagogisch medewerkers en leidinggevenden

De hercertificering VVE is voor medewerkers die het complete traject Startblokken hebben afgerond. Om de diploma's Startblokken Oriëntatie en Verdieping niet te laten verlopen, is een jaarlijks nascholing nodig.
Daarbij willen we graag onze Startblokken-kennis en -ervaring met elkaar blijven delen en “up to date” houden.

Lees meer

KinderEHBO

Pedagogisch medewerkers en leidinggevenden

Eerste hulp kunnen verlenen aan kinderen is erg belangrijk. Jij bent degene die er als eerste bij is als er iets gebeurt op de groep. Daarom wil je natuurlijk weten wat je wel en juist niet moet doen wanneer hulp noodzakelijk is. Deze cursus KinderEHBO is bedoeld voor medewerkers die de cursus voor het eerst willen volgen, maar ook voor medewerkers die de cursus moeten herhalen om de geldigheid van hun EHBO-diploma te behouden.

Lees meer

BHV (medisch en brand) en Nikta kinderEHBO

Personeel

De BHV cursus medisch/brand en  kinder-EHBO bestaat uit één intensieve bijeenkomst.

Eerste hulp kunnen verlenen aan kinderen en volwassenen is erg belangrijk. Jij bent degene die er als eerste bij is als er iets gebeurt op de groep of op kantoor. Daarom wil je natuurlijk weten wat je wel, maar ook wat je niet moet doen wanneer hulp nodig is.

Bij het Brandgedeelte van de BHV cursus ligt het accent op ontruimen en blussen, waarbij de deurprocedure en de communicatie ook zullen worden besproken.

Deze cursus BHV (medisch/brand) en Nikta is bedoeld voor medewerkers die de cursus voor het eerst willen volgen, maar ook voor medewerkers die de cursus moeten herhalen om de geldigheid van hun EHBO-diploma te behouden.

Lees meer

Gebarentaal - Kindergebaren

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

Jonge kinderen kunnen nog niet praten, maar willen ons wel veel vertellen. Dat baby’s en peuters nog niet kunnen praten, wil niet zeggen dat we niet met ze kunnen communiceren.

Lees meer Deze cursus is vol! Zet mij op de reservelijst

Schminken van kinderen - vervolgcursus

Pedagogisch medewekers en locatieleidinggevenden

In een avond tijd leer je hoe je handig en mooi kan schminken en gaan we net wat stappen verder dan in de basiscursus. Met veel tips en uiteraard goede voorbeelden van een professional!
Deze vervolgcursus is eerder door een aantal collega's gevolgd. Zij waren erg enthousiast!

Lees meer Deze cursus is vol!

Van peuterspeelgroep naar groep 1

Van peuterspeelgroep naar groep 1

Van peuterspeelgroep naar groep 1 wat een spannende periode. Hoe maak ik de kinderen zelfredzaam en zorg ik voor een naadloze aansluiting met de basisschool? 

Lees meer

Cursus Pedagogiek voor nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

We vinden het belangrijk dat je als nieuwe medewerker goed ingewerkt wordt en dat je weet waar Berend Botje voor staat. Tijdens het sollicitatiegesprek is dit ook besproken. Deze cursus bestaat uit 5 avonden.

 

Nog 27 plaatsen vrij
Lees meer

Peuters en risicovolspel

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

In deze training gaan we dieper in op het peuterbrein en wat dit van ons vraagt als opvoeders. Goed bedoelde waarschuwingen, afschermen van risico’s, direct stoppen van vechtspelletjes – is dat verstandig?

Nog 11 plaatsen vrij
Lees meer

Verdiep je interactievaardigheden!

Pedagosisch medewerkers die de cursus Oog voor interactie gevolgd hebben

Het werken met kinderen vraagt dat je als professional continue alert ben op je eigen pedagogische vaardigheden. Je zet jezelf in als instrument om kinderen verder te brengen. In loop van de tijd ontwikkelen we blinde vlekken in ons gedrag en daarom is het van belang dat we weer de interactievaardigheden die jij inzet ‘top of mind’ maken!

Lees meer

Hoe dan? Gedrag bijsturen op een fijne manier

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

Vroeger heette deze training “bijzonder gedrag bij kinderen” maar, ligt de oplossing wel bij het kind? Of kun je als pm’er een groot verschil maken?

Nog 12 plaatsen vrij
Lees meer

Time Management

Alle medewerkers

Verslik je je wel eens in het leven? In de wirwar van rollen, taken en to do’s? In ‘nog even iets hier’ en ‘nog snel iets daar’? Er komt heel wat op je af. Je hebt het druk met je boeiende baan, de samenwerking met je collega’s, het managen van je gezin ... En aan het eind van je drukke dag heb je meestal enkel frustratie geoogst en nog meer ‘losse eindjes’. Hoe graag je het ook wil, het is niet makkelijk om uit de ratrace te stappen. 

Nog 5 plaatsen vrij
Lees meer

VVE Startblokken verdieping: Invoering van Startblokken in de kinderopvang

Voor alle pm'ers en leidinggevenden locaties die de basistraining (VVE oriëntatie) hebben gevolgd.

Deze training is het vervolg op de VVE Oriëntatie op Startblokken cursus.

Na het behalen van Verdieping van Startblokken (100% aanwezigheid) in de kinderopvang ontvang je een officieel certificaat en ben je VVE- Startblokken gediplomeerd.

Tijdens de trainingsbijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De essentie van het ontwikkelingsgericht werken volgens Startblokken wordt herhaald en verdiept.
  • Je leert hoe je de basis legt voor rekenen en wiskunde bij jonge kinderen.
  • Je krijgt handvaten om constructie spel op je groep te verdiepen.
  • Je leert op een startblokken manier omgaan met kinderen met speciale behoeften.
  • Je leert hoe je kunt observeren, evalueren en reflecteren met Horeb.
  • Zoals ook bij VVE Oriëntatie krijg je opdrachten waarmee je een portfolio opbouwt en komt de trainer twee keer bij je op locatie kijken om je verder te helpen bij het ontwikkelingsgericht werken in de praktijk.

Studiekosten overeenkomst
Het tekenen van een studieovereenkomst is onderdeel voor het volgen van de opleiding.

Nog 15 plaatsen vrij
Lees meer

Van perfectionist naar optimalist

Alle medewerkers

Ben jij een perfectionist of ben je meer een optimalist? En als je nu meer de perfectionist bent, hoe verhoudt zich dat nu in de samenwerking met een optimalist? En hoe werkt dat andersom: een optimalist die samenwerkt met een perfectionist? Deze cursus geeft je inzichten in wie jij bent en hoe zich dit verhoudt ten opzichte van mensen die anders zijn dan jij.

Nog 7 plaatsen vrij
Lees meer