​​​​​​

Cursusaanbod

Bij Berend Botje vinden we het belangrijk dat ook jij als medewerker jezelf kunt blijven ontwikkelen. Daarom verzorgen wij veel trainingen en workshops.

 

Cursusaanbod

Personeel

BHV (medisch en brand) en Nikta kinderEHBO

Personeel

Eerste hulp kunnen verlenen aan kinderen en volwassenen is erg belangrijk. Jij bent degene die er als eerste bij is als er iets gebeurt op de groep of op kantoor. Daarom wil je natuurlijk weten wat je wel, maar ook wat je niet moet doen wanneer hulp nodig is 

De brandavond is een onderdeel van BHV cursus. Het accent van deze cursus zal liggen op ontruimen en blussen, waarbij de deurprocedure en de communicatie ook zullen worden besproken.

Deze cursus BHV (medisch/brand) en Nikta is bedoeld voor medewerkers die de cursus voor het eerst willen volgen, maar ook voor medewerkers die de cursus moeten herhalen om de geldigheid van hun EHBO-diploma te behouden.

Nog 9 plaatsen vrij
Lees meer

Hercertificering VVE Startblokken

Pedagogisch medewerkers en leidinggevenden

De hercertificering VVE is voor medewerkers die het complete traject Startblokken hebben afgerond. Om de diploma's Startblokken Oriëntatie en Verdieping niet te laten verlopen, is een jaarlijks nascholing nodig.
Daarbij willen we graag onze Startblokken-kennis en -ervaring met elkaar blijven delen en “up to date” houden.

Nog 4 plaatsen vrij
Lees meer

Studiedag PSG 07-06-2022

Pedagogisch medewerkers Peuterspeelgroepen

Op dinsdag 7 juni staat er een studieochtend voor de pedagogisch medewerkers PSG gepland. Tijdens deze studieochtend worden 4 verschillende cursussen aangeboden, hieronder volgen de opties waaruit je kunt kiezen:

1. Kindergebaren.
2. Omgaan met Oekraïense vluchtelingenkinderen.
3. Peuterjongens en risicovolspel.
4. Aandacht voor de interactievaardigheden.

Nog 17 plaatsen vrij
Lees meer

KinderEHBO

Pedagogisch medewerkers en leidinggevenden

Eerste hulp kunnen verlenen aan kinderen is erg belangrijk. Jij bent degene die er als eerste bij is als er iets gebeurt op de groep. Daarom wil je natuurlijk weten wat je wel en juist niet moet doen wanneer hulp noodzakelijk is. Deze cursus KinderEHBO is bedoeld voor medewerkers die de cursus voor het eerst willen volgen, maar ook voor medewerkers die de cursus moeten herhalen om de geldigheid van hun EHBO-diploma te behouden.

Nog 3 plaatsen vrij
Lees meer

Reggio "Alle kinderen zijn kunstenaars"

Nieuwe medewerkers

We vinden het belangrijk dat je als nieuwe medewerker goed ingewerkt wordt en dat je weet waar Berend Botje voor staat. Tijdens het sollicitatiegesprek is dit ook besproken. Deze cursus bestaat uit 4 avonden.

 

Nog 17 plaatsen vrij
Lees meer

Dunstan Babytaal

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

Een pasgeboren baby verstaan? Dat kan! Iedere pasgeboren baby communiceert vanaf de geboorte tot vijf maanden oud met vijf hele specifieke geluiden/huiltjes die ieder een hele specifieke betekenis hebben. Een geluid/huiltje voor honger, moe, boertje, buikkramp en ongemak. Deze geluiden zijn onafhankelijk van de taal die de ouders spreken, het is namelijk niet aangeleerd. Het is een natuurlijke reactie van iedere baby om zijn of haar lichamelijke behoeften duidelijk te maken.

In deze workshop leer je o.a. hoe Dunstan Babytaal is ontdekt, worden de vijf woorden met hun betekenis uitgelegd, ga je de woordjes oefenen d.m.v. videofragmenten en krijg je luistertips.

 

Nog 4 plaatsen vrij
Lees meer

Jongens wild? Omgaan met jongensgedrag in de BSO

Pedagogisch medewerkers en locatieleidinggevenden

Op de Universiteit van Amsterdam wordt al jaren onderzoek gedaan naar mannen in de kinderopvang. Wat blijkt? De verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke pm’ers zijn niet zo groot. Focus dus niet alleen op meer mannen in de kinderopvang maar zorg dat de vrouwelijke pm’ers hun mannelijke kant meer laten zien. 'Tjonge Tjonge jongens' biedt je de gelegenheid om op humoristische wijze door een jongensbril te kijken en handvatten te krijgen voor de praktijk. Dus wil je minder de politieagent spelen en meer in staat raken jongens in hun kracht te zetten? Dan is deze cursusavond echt iets voor jou!

Nog 12 plaatsen vrij
Lees meer

Communiceren met ouders / gesprekstechnieken

Pedagogisch medewerkers

Ouders worden steeds mondiger, hoe reageer ik op lastige vragen en ga ik het gesprek met ze aan? Hoe hou ik het gesprek positief en maak ik zoveel mogelijk verbinding met de ouders? In deze workshop krijg je daar diverse gesprekstechnieken voor en gaan we ze natuurlijk ook oefenen.

Nog 1 plaats vrij
Lees meer

Schminken van kinderen

Pedagogisch medewekers en locatieleidinggevenden

In een avond tijd leer je hoe je handig en mooi kan schminken. Met veel tips en uiteraard goede voorbeelden van een professional!
Deze cursus is in 2019 door een aantal collega's gevolgd. Zij waren erg enthousiast!

Lees meer Deze cursus is vol! Zet mij op de reservelijst
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.