​​​​​​

Webinar Media Opvoeding

Voor wie

Pedagogisch Medewerkers

Inhoudelijke informatie

Over jouw rol bij mediaopvoeding gesproken
Doe je mee?

Jonge kinderen groeien op in een wereld waarin het beeldscherm steeds meer domineert. Mediaopvoeding wordt steeds belangrijker, maar is vooral een taak van ouders. Heb jij al pedagogisch medewerker ook een rol? En zo ja, hoe gaan we hiermee om? Welke bijdrage kun je leveren? Hoe zet je media in en over welke media hebben we het dan? Hoe zorg je voor balans en welk voorbeeld geef je als pedagogisch medewerker?

Tijdens een interactief webinar op 29 juni onder leiding van Denise Bontje ((DmaakthetBont) duiken we samen in de (digitale) wereld van het jonge kind. We gaan in op het belang van mediaopvoeding vanaf de geboorte (thuis), maar we staan vooral stil bij de rol van de professional om ouders en kinderen te ondersteunen bij het zoeken naar de balans. Een balans tussen (voor-)lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met én zonder scherm. Binnen én buiten. Samen én alleen. Denise laat zien welke media passen bij verschillende leeftijden en hoe je die kunt inzetten.

Nieuwsgierig? Meld je aan voor het webinar! Laat je op 29 juni inspireren en praat mee! Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen, dus kom maar op!

Kun je op deze avond niet? Geen probleem! De webinar wordt opgenomen, zodat je hem later nog zou kunnen bekijken. Stuur dan even een berichtje naar opleidingen@berendbotje.nl met de vraag naar de opname van webinar over Media Opvoeding. Hij wordt dan later naar je toegestuurd.

Kort over Denise Bontje
Denise Bontje geeft als DmaakthetBont trainingen, workshops en webinars aan ouders en professionals over mediaopvoeding. Ook beheert ze samen met Manon Bontje www.mediasmarties.nl vol informatie over geschikte media voor kinderen om (voor) te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met en zonder scherm.
Meer weten? Neem een kijkje op www.dmaakthetbont.nl!

Webinar Media Opvoeding
Cursus data en plaats
Trainer:
Denise Bontje
Locatie
thuis achter de computer
Plaatsen:
Nog 29 plaatsen vrij
 
Datum:
dinsdag 29 juni 2021
Tijd:
20:15-21:30 uur
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.