Welkom bij het cursus & activiteiten aanbod

Bij Berend Botje vinden we ontwikkeling belangrijk. Zowel van de kinderen als van onze medewerkers, gastouders en (aanstaande) ouders. Daarom organiseren wij regelmatig leerzame en leuke workshops, die te maken hebben met baby’s, kinderen, opvoeden, veiligheid en noem maar op! Hieronder vind je een overzicht van de meest actuele workshops en cursussen voor gastouders en (aanstaande) ouders.

Als professionele organisatie dragen we ook graag een steentje bij aan de maatschappij. Dat doen we onder andere door de vele pedagogische kennis die we in huis hebben, te delen met iedereen die interesse heeft in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen.

Welkom bij het cursus & activiteiten aanbod
Bekijk het volledig aanbod

Highlights:

Zwangerschaps- & new born fotoshoot - Oosthuizen - 26 januari

(aanstaande) ouders

Bijzondere momenten moeten vastgelegd worden. Een zwangerschap of je pasgeboren baby zijn hier uitstekende voorbeelden van. Ken jij iemand die zwanger is of pas bevallen of ben je dat zelf? Kinderopvang Berend Botje en Saskia Bon Fotografie (facebook.com/saskiabonfotografie/) nodigen je uit om op zaterdag 26 januari 2019 een gratis foto te laten maken op ons kinderdagverblijf in Oosthuizen.

Lees meer

Thema-avond “omgaan met kinderen met meer- en hoogbegaafde kenmerken” - Centraal bureau - 25 maart 2019

ouders en gastouders van het gastouderbureau

Tijdens deze thema-avond bespreken we wat de meest voorkomende kenmerken zijn van meer- en hoogbegaafdheid. Wat kun je als ouder of gastouder doen om deze kinderen uit te dagen en verveling te voorkomen? Welk gedrag valt te verwachten? Je krijgt praktische tips van onze orthopedagoog Kirsten Frazer over hoe je met deze kinderen om kunt gaan en hoe je het welbevinden van kinderen die meer- of hoogbegaafd zijn kunt vergroten. Tijdens deze avond worden tips en theorie afgewisseld met filmpjes en praktijkvoorbeelden.

 

Lees meer

LET OP gewijzigde datum: Thema-avond "omgaan met kinderen met autistische (ASS) kenmerken" - Centraal bureau - 11 februari 2019

ouders en gastouders van het gastouderbureau

Tijdens deze thema-avond bespreken we wat de meest voorkomende vormen en kenmerken zijn van autisme. Hoe ziet de wereld er van iemand met autisme uit? Dit is heel verschillend maar de trainer neemt je mee langs een aantal voorbeelden.
Stel dat je als ouder of gastouder te horen krijgt dat er de diagnose “asperger” is gesteld. Wat moet je dan nu doen of laten? In deze avond krijg je praktische tips van onze orthopedagoog Kirsten Frazer over hoe je met ASS om kunt gaan en hoe je het welbevinden van kinderen binnen het autistisch spectrum kunt vergroten. Tijdens deze avond worden tips en theorie afgewisseld met filmpjes en praktijkvoorbeelden.

Lees meer

EHBO-workshop - Hoorn-Huesmolen - 22 januari 2019 (VOL)

(Aanstaande) ouders

Wist je dat de meeste ongelukken in en om het huis gebeuren? Omdat wij veiligheid belangrijk vinden, bieden wij ouders een gratis workshop EHBO voor kinderen en baby's aan. De workshop is bij Kindercentrum Hoorn-Huesmolen, De Huesmolen 222.

Lees meer