Ons aanbod


Gastouders (Aanstaande) ouders

Cursus ‘Eerste Hulp Aan Kinderen’

Gastouders

Gastouders moeten in het bezit zijn van een geldig certificaat kinder-EHBO. Vanuit Berend Botje bieden wij de mogelijkheid om het Oranje Kruis certificaat ‘Eerste Hulp Aan Kinderen’ te behalen en iedere twee jaar de herhalingscursus te doen. Zo ben je voorbereid op grote en kleine ongelukjes die de kinderen kunnen overkomen.

Lees meer

Zwangerschaps- & newborn fotoshoot - Midwoud - 2 maart

(aanstaande) ouders

Bijzondere momenten moeten vastgelegd worden. Een zwangerschap of je pasgeboren baby zijn hier uitstekende voorbeelden van. Ken jij iemand die zwanger is of pas bevallen of ben je dat zelf? Kinderopvang Berend Botje en Saskia Bon Fotografie nodigen je uit om op zaterdag 2 maart 2019 een gratis foto te laten maken op ons Kindercentrum in Midwoud.

Lees meer

EHBO-workshop - Berend Botje Andijk - 5 maart

(Aanstaande) ouders

Wist je dat de meeste ongelukken in en om het huis gebeuren? Omdat wij veiligheid belangrijk vinden, bieden wij ouders een gratis workshop EHBO voor kinderen en baby's aan. De workshop is bij Kinderopvang Berend Botje Andijk, Flamingolaan 35 in Andijk.

Nog 2 plaatsen vrij
Lees meer

Zwangerschaps- & newborn fotoshoot Hoorn-Huesmolen - 23 maart

(aanstaande) ouders

Bijzondere momenten moeten vastgelegd worden. Een zwangerschap of je pasgeboren baby zijn hier uitstekende voorbeelden van.
Ken jij iemand die zwanger is of pas bevallen of ben je dat zelf? Kinderopvang Berend Botje en Saskia Bon Fotografie
nodigen je uit om op zaterdag 23 maart 2019 een gratis foto te laten maken op ons Kindercentrum Hoorn-Huesmolen.

Nog 8 plaatsen vrij
Lees meer

Thema-avond “omgaan met kinderen met meer- en hoogbegaafde kenmerken” - Centraal bureau - 25 maart 2019

ouders en gastouders van het gastouderbureau

Tijdens deze thema-avond bespreken we wat de meest voorkomende kenmerken zijn van meer- en hoogbegaafdheid. Wat kun je als ouder of gastouder doen om deze kinderen uit te dagen en verveling te voorkomen? Welk gedrag valt te verwachten? Je krijgt praktische tips van onze orthopedagoog Kirsten Frazer over hoe je met deze kinderen om kunt gaan en hoe je het welbevinden van kinderen die meer- of hoogbegaafd zijn kunt vergroten. Tijdens deze avond worden tips en theorie afgewisseld met filmpjes en praktijkvoorbeelden.

 

Nog 2 plaatsen vrij
Lees meer

Informatieavond taal & spraak bij kinderen

Ouders - gastouders

Op woensdag 27 maart 2019 organiseren wij in samenwerking met Logopedie Volendam & Kinderpraktijk Melany een interessante informatieavond over taal, spraak en gedrag bij kinderen.

Nog 12 plaatsen vrij
Lees meer

Opfris Meldcode Kindermishandeling voor gastouders - 17 april 2019

Alle gastouders

Alle gastouders bij Berend Botje hebben een training in de ‘Meldcode kindermishandeling’ gevolgd. Tijdens deze avond wordt je kennis opgefrist. Ook zal je op de hoogte worden gebracht van de aanpassingen in de landelijke Meldcode. Joyce de Wit, bemiddelingsmedewerker en trainer van Berend Botje, zal deze interessante en interactieve avond verzorgen.

Nog 16 plaatsen vrij
Lees meer