Aanmelden kinderopvang!

Gastouder worden

Wil jij ook gastouder worden? Werken als gastouder is erg leuk en heeft veel voordelen. Als gastouder kun je je werk goed combineren met de zorg voor je eigen gezin. Wil je meer weten over werken als gastouder? Over het salaris en de opleiding die je nodig hebt? Gastouderbureau Berend Botje is al meer dan 25 jaar één van de grootste gastouderbureaus in Noord-Holland en wij vertellen je hier graag alles over. 

Kinderen opvangen als gastouder

Als gastouder bied je kinderen in een vertrouwde omgeving dagelijkse opvang. Je begeleidt ze meestal van kleins af aan totdat ze naar de basisschool gaan en daarna mogelijk ook nog voor naschoolse opvang.   

Voordelen werken als gastouder bij Berend Botje

Werken als gastouder heeft veel voordelen. Enkele voorbeelden hiervan:

  • Werken als gastouder is leuk!
  • Je werkt (meestal) vanuit je eigen huis
  • Zelf je werktijden bepalen, ook ’s avonds en in het weekend als je wilt
  • Een goed salaris
  • Jij bepaalt hoeveel kinderen je opvangt
  • Je werkt zelfstandig, maar niet alleen
  • Begeleiding en training via een gastouderbureau

Niet alle gastouderbureaus bieden training en begeleiding aan voor de gastouders die bij hun staan ingeschreven. Gastouderbureau Berend Botje vindt dit erg belangrijk en doet dit daarom wel. Dit maakt werken als gastouder voor Berend Botje nog aantrekkelijker.

Wat is het salaris van een gastouder?

Wat verdien je als gastouder? Als gastouder word je meestal per kind per uur betaald. Of maak je afspraken met de ouders van de kinderen over een vast aantal uren per maand. Het maximale aantal kinderen dat je mag opvangen is van veel factoren afhankelijk, wij informeren je hier graag over.

Opleiding gastouder

Als gastouder heb je naast een certificaat kinder-EHBO en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ook het juiste diploma nodig. Veel MBO en HBO opleidingen in de richting van zorg en onderwijs zijn een goede basis om te gaan werken als gastouder. Omscholen tot gastouder is vaak eenvoudiger dan het lijkt, waardoor een hele nieuwe opleiding starten vaak niet nodig is. Meer over opleidingen en trainingen voor gastouders lees je hier.

Inschrijven bij een gastouderbureau

Om te mogen werken als gastouder moet je ingeschreven staan bij een professioneel gastouderbureau. Berend Botje is één van de grotere gastouderbureaus in Noord-Holland en is altijd op zoek naar lieve, goede gastouders. Wil jij meer weten over de voordelen van gastouder worden via Berend Botje? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 088-2337140. Wil je teruggebeld worden door ons? Laat hier je gegevens achter.

Klik hier om je direct aan te melden als gastouder bij Berend Botje. En kijk hier voor onze actuele vacatures voor gastouders.

 

Video: Een dag bij een gastouder van Berend Botje

Ben je benieuwd hoe een dag bij een gastouder er uit ziet? In deze video geven we je een indruk!