​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Wat ga ik verdienen als gastouder?

Inkomsten
Als gastouder ben je niet in dienst van het gastouderbureau. Je ontvangt een opvangvergoeding per uur per kind. Het gastouderbureau geeft na overleg met de oudercommissie jaarlijks een advies uurtarief af. De gastouder kan haar opvangtarief hierop baseren.

Uitbetaling
Gastouderbureau Berend Botje vervult voor alle gastouders de zogenoemde kassiersfunctie. Dit betekent dat wij onze gastouders uitbetalen namens de ouders. Via ons klantportaal gast.ouderportaal.nl registreer je per kind per dag de opvangtijden. Aan het eind van de maand geef je de totale uren online akkoord. De ouders ontvangen hiervan automatisch bericht zodat zij de uren kunnen controleren en ook online akkoord kunnen geven. Vervolgens sturen wij een factuur aan de ouders. De uitbetaling van de opvanguren vindt plaats wanneer wij de betaling van de ouders hebben ontvangen. Rond de 15e van elke maand ontvang je per bank de vergoeding over de voorgaande maand.

Gastouder en de belastingdienst
Voor de belastingdienst geef je inkomsten uit gastouderopvang op onder 'Inkomsten uit overige arbeid'. Deze worden in het huidige belastingstelsel met een normaal tarief belast. Lees meer over dit onderwerp in onze brochure Gastouders en de fiscus.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.