​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Roos over haar stage bij Berend Botje: “Alles is heel goed geregeld”

Op de groep - Aan het werk

Roos (22 jaar) loopt sinds de zomer stage bij Kinderdagverblijf Medemblik en peuterspeelgroep Het Speelkasteel. Roos: “Er is veel ruimte voor overleg en eigen inbreng. Ik krijg hier alle kansen.”

‘Sinds januari volg ik de 1-jarige opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker bij Variva. Het is hard werken, maar dat ben ik wel gewend, want ik kom uit de horeca. Nu loop ik 2 dagen in de week stage, volg ik lessen en maak ik opdrachten en tentamens.

Snel starten
Mijn stageplek bij Berend Botje was heel snel geregeld. Ik woon in Medemblik en liep toevallig langs de banner bij het nieuwe kinderdagverblijf aan het Wijmersplantsoen. Via de website heb ik me ingeschreven als stagiair. Ik kreeg direct een mailtje dat ik op gesprek mocht komen. Anderhalf uur na het sollicitatiegesprek hoorde ik dat ik was aangenomen en na een week kon ik al starten. Het contact met Kim van personeelszaken verliep supervlot via de telefoon en Whatsapp.

Rustig wennen
Tijdens de eerste dagen van mijn stage konden de kinderen rustig aan mij wennen. Ik heb vooral veel met ze gespeeld en ik heb Annemarie, de pedagogisch medewerker op de groep, geholpen met kleine klusjes. Langzaamaan mocht ik steeds meer doen, zoals de baby een fruithapje geven en een luier verschonen. Ik vind het echt superleuk en geniet van de kinderen. Ze zijn zo puur.

Annemarie is mijn stagebegeleider. Ze werkt al 15 jaar bij Berend Botje en weet heel veel. Ze betrekt me overal bij en leert me elke dag weer iets nieuws. Er is veel overleg en ruimte voor eigen inbreng. Bij Berend Botje is alles heel goed geregeld, overal is over nagedacht. Daar moest ik eerst wel aan wennen, maar als je het stappenplan eenmaal kent, is het heel fijn werken en geeft het veel steun. Bijvoorbeeld: alles omtrent hygiëne is vastgelegd. Je hoeft nooit te twijfelen wanneer je iets moet schoonmaken of hoelang je iets kunt bewaren want dat staat allemaal beschreven. Wel zo makkelijk en super veilig.

Leren op de groep
Ik werk nu afwisselend op het kinderdagverblijf en op de peuterspeelgroep. De groepen zitten naast elkaar in één gebouw. Truus en Marjon zijn de pedagogisch medewerkers van de peuterspeelgroep. Zij kennen mij van jongs af aan, want ik heb ook bij hen in de peutergroep gezeten! Actief met de kinderen bezig zijn, knutselen, iets bouwen of een puzzel maken vind ik het allerleukst. Op de peutergroep zitten 16 kinderen, daar leer ik veel van de praktische kant. Wat doe je bijvoorbeeld als je collega even de afwas doet? Dan ga je met de kinderen een boekje lezen of naar de open ruimte waar je goed overzicht hebt. Ook leer ik van de pedagogisch medewerkers hoe je de ontwikkeling van de kinderen in zo'n grote groep observeert en bijhoudt.

Ervaring opdoen
Als het goed is, ben ik in januari klaar met mijn opleiding. Ik zou heel graag in de invalpoule van Berend Botje willen werken. Dan kom je op verschillende locaties, leer je veel mensen kennen en doe je veel ervaring op. Berend Botje biedt ook veel trainingen aan, dat vind ik ook erg interessant. Dan kan ik verder groeien in het vak. Ik werk graag op de peuterspeelgroep maar de verticale groep vind ik ook erg leuk.

Groetjes,

Roos, stagiair bij Kinderdagverblijf Medemblik en peuterspeelgroep Het Speelkasteel

Terug naar overzicht