​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

‘Bij Berend Botje is veel aandacht voor jouw talent’

Op de groep - Aan het werk

Ymke begon in 2011 als vaste invalkracht bij Berend Botje. Na anderhalf jaar beperkte ze dit tot invallen in de vakanties omdat zij startte met de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie. Na een paar mooie reizen en het behalen van haar diploma, is zij sinds december 2018 assistent leidinggevende bij Kindercentrum Berend Botje Opmeer. De doorgroeimogelijkheden, cursussen en de goede sfeer maken dat Ymke met veel plezier bij Berend Botje werkt.

‘Na het behalen van mijn hbo-diploma ben ik fulltime aan de slag gegaan bij Berend Botje. Ik kende de organisatie al erg goed, omdat ik jaren lang als invalkracht heb gewerkt. De sfeer binnen Berend Botje heb ik altijd fijn gevonden. Ik heb op meerdere locaties gewerkt en overal werd ik hartelijk ontvangen. Daardoor was het op alle plekken prettig om te werken. 

Mogelijkheid om door te groeien
Bij Berend Botje zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Je kunt allerlei cursussen volgen en er is veel aandacht voor jouw talent. Als je aan je talenten wil werken, kan dat ook. Sinds december 2018 ben ik assistent leidinggevende van de locatie Kindercentrum Opmeer. Het leuke aan deze functie is dat je met de kinderen werkt, maar ook leidinggevende taken hebt. Een mooie combinatie. Als assistent leidinggevende ben je veel aan het organiseren, onder andere voor het team. Ik maak weekroosters en zorg dat er invalkrachten zijn wanneer dat nodig is. Ook heb ik veel contact met de ouders. Ik houd intakegesprekken met nieuwe klanten, voer evaluatiegesprekken en onderzoek de mogelijkheden als ouders bijvoorbeeld een keer een opvangdag willen ruilen. Het leuke is dat ik hierdoor alle kinderen en alle ouders ken! Ik werk ook veel samen met de locatieleidinggevende. De locatieleidinggevende is erg open en neemt mij als nieuwe assistent leidinggevende mee in allerlei leerprocessen waardoor ik mij blijf ontwikkelen. Omdat we allebei het beste willen voor de locatie, hebben we een goede samenwerking. Zaken waar we tegen aanlopen kunnen we met elkaar over sparren. Dat is erg prettig! In de toekomst zie ik het wel zitten om locatie leidinggevende te worden. Het lijkt me uitdagend de verantwoordelijkheid voor de locatie te dragen en een team te coachen.

Ik hoop nog lang bij Berend Botje te werken!
Ik werk met veel plezier bij Berend Botje en hoop dat ook nog lang te blijven doen. Pedagogiek heeft mij altijd geïnteresseerd. Bij Berend Botje laten we ons inspireren door de pedagogische stroming Reggio Emilia, deze visie spreekt mij erg aan. Geïnspireerd door deze visie spelen we in op wat er bij het kind speelt. Met thema’s en activiteiten haken we in op wat er bij hen leeft. Ik geloof er in dat kinderen op deze manier het meest leren!’

Ymke, assistent locatieleidinggevende

 

Terug naar overzicht