​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!
"‘Het voelt bij gastouder Erna als een tweede huis’"
Jessica, moeder van Koen en Rens

‘Het voelt bij gastouder Erna als een tweede huis’

Toen ons eerste kind, Koen, drie maanden oud was en mijn zwangerschapsverlof er op zat, ging hij voor het eerst naar onze gastouder Erna. Inmiddels is Koen 8 jaar en we hebben geen moment spijt gehad van onze keuze! Ook ons tweede kind Rens, nu 7 jaar, gaat naar Erna. Voor de kinderen voelt het bij haar echt als een tweede thuis. Wij kunnen met een gerust hart naar ons werk omdat voor hen alles goed is geregeld.

De band tussen onze gastouder en onze kinderen is heel erg goed. Er is nog geen dag geweest dat de kinderen zeiden ‘ik wil niet naar Erna’. Dat is zó fijn! Onlangs heeft een van de kinderen zijn zwemdiploma gehaald. Je kunt wel raden wie daarna als eerste gebeld moest worden om deze mijlpaal te delen: Erna natuurlijk. Dit gebeurt ook bij andere ’grote’ gebeurtenissen.

Wij kozen voor gastouderopvang omdat dit persoonlijk en kleinschalig is. Voor Koen en Rens is er altijd een vast gezicht, dit gaf mij een gerust gevoel. De opvang is huiselijk. Ik vind het voor de kinderen leerzaam dat zij meedraaien in een ander gezin en zien hoe het er daar aan toe gaat. Gastouderopvang is persoonlijk, maar óók professioneel. Berend Botje doet er veel aan om de kwaliteit van de gastouderopvang hoog te houden. De organisatie is erg ontwikkelingsgericht. En ondanks dat het een grote organisatie is, kennen zij alle gastouders en veel klanten. Bij Berend Botje is geen een ouder, kind of gastouder een nummer.

Zelf kenden wij geen gastouder, Berend Botje heeft Erna voor ons gevonden. We vulden een vragenlijst in met onze wensen en op basis hiervan ging de bemiddelingsmedewerker voor ons op zoek naar een gastouder die bij ons past, dat werd Erna. Het klikte direct met haar. We hebben nu een goede band en zitten op één lijn qua opvoeding en normen & waarden. Ook de overdracht wanneer we Koen en Rens komen halen is altijd goed. Het matcht dus nog steeds!

 

Terug naar overzicht