​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!
"Op die manier blijven we van beide kanten goed op de hoogte."
Marjon (moeder van zoon en dochter)

Altijd dichtbij dankzij de BB-app!

Waar voorheen papieren heen-en-weer-schriftjes werden gebruikt, maken we sinds 2016 gebruik van de BB-app. Een toegevoegde waarde voor onze klanten en voor onze organisatie. De BB-app is voor ouders die gebruik maken van kinderopvang bij een kindercentrum van Kinderopvang Berend Botje. Door middel van de app blijven ouders op de hoogte van de belevenissen van hun kind(eren) op het kinderdagverblijf, de peuterspeelgroep of de buitenschoolse opvang. De app geeft ze een goed beeld wat hun kind beleeft op een dag bij Berend Botje. Van middagslaapje, hoeveel broodjes een kind heeft gegeten en of het goed heeft gedronken tot aan spraakmakende foto’s en dagverslagen.

Marjon van Langen, moeder van een dochter en een zoon die naar ons kindercentrum in Opmeer gaan, deelt haar ervaringen over de BB-app: “Ik vind de app heel overzichtelijk en handig. Ook vind ik het handig dat je er zelf iets in kan zetten. Zo plaatste ik een keer iets over hoe het bij de logopedist was. Dit vonden de medewerkers ook fijn. Op deze manier blijven we van beide kanten goed op te hoogte.”

Dat de app meer voordelen heeft, blijkt ook uit de momenten waarop Marjon de app gebruikt. Doordat de app gemakkelijk te downloaden is op je smartphone, maakt het niet uit waar je bent. Marjon gebruikt de app regelmatig op haar werk. “Als ik overdag iets binnen krijg, deel ik het mijn collega’s.” Daarnaast maakt de app het ook mogelijk om de dagverslagen na te bespreken met de kinderen. Aan de hand van de foto’s vertellen haar zoon en dochter wat ze allemaal hebben gedaan en meegemaakt tijdens hun dag op het kindercentrum. Dit kan gezellig samen aan de eettafel of `s avonds op de bank. De app maakt het daarnaast ook mogelijk om gemakkelijk administratieve zaken te regelen. Met een paar klikken, kun je een ruildag aanvragen of bijzonderheden doorgeven. Marjon: "Ik vind het handig dat je zelf in kan stellen of je de dagverslagen ook per mail krijgt. Dan kan je ook `s avonds op de bank even de telefoon erbij pakken om de dagverslagen terug te lezen.

Terug naar overzicht