​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Aanmelding voor kinderopvang bij Kindcentrum Avenhorn gestart

19-01-2021

Nieuw! Berend Botje biedt vanaf zomer 2021 peuterspeelgroep, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in het nieuwe Kindcentrum Avenhorn. De buitenschoolse opvang start naar alle waarschijnlijkheid tijdens de zomervakantie al op de nieuwe locatie. De peuterspeelgroep en het kinderdagverblijf starten in het nieuwe schooljaar. Aanmelden via onze website is nu al mogelijk.

Verhuizing van bso en peuterspeelgroep
Het nieuwe Kindcentrum aan de Buitenroede in Avenhorn wordt in de zomer van 2021 opgeleverd. Deze centrale plek biedt ruimte aan drie scholen, een gymzaal en Kinderopvang Berend Botje.

Momenteel biedt Berend Botje buitenschoolse opvang (bso) bij basisschool De Overhaal en bij Kindercentrum De Goorn aan de Kantbeugel. De bso-groepen verhuizen straks naar het nieuwe Kindcentrum. Ook de huidige peuterspeelgroepen van Kindercentrum De Goorn verhuizen naar het Kindcentrum. Kindercentrum De Goorn gaat zich na de zomervakantie volledig op hele dagopvang (kinderdagverblijf) richten. De verse, warme maaltijd tussen de middag blijft zij aanbieden.

In het nieuwe Kindcentrum heeft Berend Botje de beschikking over meerdere grote, lichte groepsruimten. Deze ruimten worden opgedeeld in verschillende hoeken, zoals een huishoek, bouwhoek, eethoek, ontdekhoeken en de leeshoek. Voor de kinderen is het overzichtelijk welke activiteiten waar plaatsvinden. Dat geeft duidelijkheid, rust en uitdaging. Bij Berend Botje spelen de kinderen vaak buiten. Zij maken straks gebruik van de grote, uitdagende en natuurlijke buitenruimte. Speciaal voor de kleinere kinderen van de dagopvang is er een afgesloten buitenterrein.

Samenwerking met scholen
De scholen die in het gebouw komen zijn de Jozefschool, De Overhaal en De Ieveling van SKO West-Friesland en Stichting Allure. Berend Botje werkt al jaren nauw samen met de drie scholen. Er worden afspraken gemaakt over de planning van activiteiten, vakanties en uitjes. De visies van de scholen en Berend Botje sluiten goed op elkaar aan, evenals de thema’s waarmee op de groepen wordt gewerkt. Mede hierdoor ontstaat een mooie, doorgaande ontwikkelingslijn.

Meer informatie en aanmelden
Interesse in kinderopvang bij Kindcentrum Avenhorn? Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze collega's van de binnendienst via 088-2337180 of mail naar kindercentrum@berendbotje.nl. Je kunt je kind(eren) via onze website aanmelden voor kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en/of buitenschoolse opvang.

 

 

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.