​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Afsluiting bakkersthema met prachtig versierde taart

28-02-2018

Zelfgebakken koekjes zijn het lekkerst! Maar, hoe doe je dat eigenlijk? En wat heb je daar allemaal voor nodig? De kinderen van peuterspeelgroep De Kabouterkring in Twisk zijn de afgelopen weken bezig geweest met het thema ‘In de bakkerij’ en hebben dit thema vorige week afgesloten. Iedereen kreeg een prachtig versierde taart en bakkersdiploma mee naar huis!

In de peuterspeelgroep hadden de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen een thema-hoek ingericht met echte bakkerijspullen. Bloem, suiker, zout, een oventje, bakvormen en gardes, spelenderwijs leerden de kinderen wat er allemaal komt kijken bij het bakken van brood, koekjes en werken in de bakkerij.

Ook het voorleesontbijt tijdens de Nationale Voorleesdagen viel in de thema-weken. Aan een mooi gedekte tafel genoten ze van de heerlijke broodjes. Bruin brood, wit brood, roggebrood, beschuit; alle soorten wisten ze van elkaar te onderscheiden en benoemen. Ze mochten de broodjes zelf smeren, dat werd natuurlijk een lekkere kliederboel, maar gelukkig hielpen de peuters daarna ook graag met opruimen!

    

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.