​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Ageeth de Haan leest voor bij Hoorn-Kersenboogerd

31-01-2017

Bij ons kindercentrum in Hoorn-Kersenboogerd kwam Ageeth de Haan voorlezen! De kinderen vonden het geweldig. Ageeth de Haan brak in 2003 door met haar theaterprogramma Hou je vast, bracht verschillende cd’s uit, werd in 2010 genomineerd voor de Rabobank Cultuurprijs in de categorie podiumkunsten en theater. In 2010 en in 2012 werd Ageeth genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Ageeth reageerde heel enthousiast op onze uitnodiging. We hebben haar gevraagd omdat zij haar voorstellingen heel goed afstemt op de belevingswereld en de fantasie van de kinderen.

Leerzaam en leuk
Met de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen wordt aandacht gevraagd voor het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen. Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip bij kinderen. Behalve leerzaam is voorlezen vooral ook erg leuk! Of het nu gaat om een mooi verhaal vlak voor het slapengaan of overdag samen een prentenboek bekijken, voorlezen is voor kinderen een feestje.
Ook op de opvanglocaties van Berend Botje zijn we veel bezig met (voor)lezen, en niet alleen tijdens de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen zit standaard in het dagprogramma. We doen er alles aan om het (voor)lezen en de taalvaardigheid bij kinderen te stimuleren. Berend Botje is ook lid van het Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid en draagt daarmee actief bij aan het signaleren en verminderen van laaggeletterheid in West-Friesland.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.