​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Beestjes in de tuin & op zoek naar wormen!

09-04-2018

De kinderen van peuterspeelgroep De Hoeksteen zijn druk met het thema ‘Ik ga werken in de tuin’. Eerder leerden zij al over hoe je zelf groenten kan kweken en hoe planten groeien. Maar in de tuin leven niet alleen planten, er zijn ook beestjes! Welke beestjes leven er allemaal? De kinderen ontdekten het op de peuterspeelgroep.

Beestjes in de tuin & op zoek naar wormen!

De kinderen wisten onder andere te vertellen dat er spinnen in de tuin leven. Spinnen zijn onder andere druk met het maken van spinnenwebben. Dat hebben ze ook gehoord toen we voorlazen uit het boek ‘De spin die het te druk had’. Samen met de kinderen maakten we spinnenwebben, net zoals de spin in het boek en de spinnen in de tuin.

 

 

 

Wormen zoeken
In de tuin leven naast spinnen ook wormen! Een van de medewerkers heeft in haar eigen tuin wormen gezocht en deze in een grote bak met grond meegenomen naar de groep. Daar konden de kinderen in wroeten en op zoek naar de wormen. En dat vonden ze maar wat interessant!

 

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.