​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Bloemen plukken in natuurgebied 't Twiske

05-06-2017

De kinderen van Kindercentrum Oostzaan, hebben vandaag een heerlijke wandeling gemaakt. Het was er prachtig weer voor, het zonnetje scheen uitbundig dus konden ze de jassen bij Berend Botje laten liggen. Dus hup, de bolderkar in en lekker op pad! Onderweg gezellig kletsen en liedjes zingen en op naar natuurgebied 't Twiske.

Bloemen en bijtjes
Onderweg was er van alles te zien en te vinden. De kinderen ontdekten in het grasveld heel veel paardenbloemen. En wat nu zo leuk is: ‘de jonge paardenbloemen zijn nog mooi geel, en aan de oudere paardenbloemen zitten allemaal witte pluisjes.’ Deze pluisjes kun je heel goed in de rondte blazen. Dat is een mooi gezicht al die vliegende pluisjes door de lucht! De kinderen bestudeerden de bloemen erg goed en konden er bij terugkomst van alles over vertellen. Een gezellige én leerzame wandeling dus.

’t Twiske
Kindercentrum Oostzaan, ligt vlakbij natuurgebied ’t Twiske. De kinderen van het kinderdagverblijf en de BSO, gaan er geregeld met elkaar op ontdekkingstocht. In ieder seizoen is er van alles te beleven: ‘In de herfst en de winter kunnen de kinderen er met de laarzen aan lekker springen in de (modder)plassen en allerlei spulletjes uit de natuur verzamelen. In het voorjaar en in de zomer groeit en bloeit er van alles en dan kan er lekker gepicknickt en gespeeld worden.'

 

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.