​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Boekenpret bij Peuterspeelgroep De Speulboet

06-03-2023

Van 25 januari tot en met 4 februari hebben wij weer meegedaan met De Nationale Voorleesdagen. We hebben deze dagen éxtra veel voorgelezen aan onze peuters. Pedagogisch medewerker Charon trapte af met het prentenboek van het jaar: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Wát maakten Maximiliaan en zijn knuffels er een vieze bende van! De taart zat overal!

Gelukkig konden onze peuters veel netter eten. Ze werden getrakteerd op een eierkoek met chocopasta en slagroom, wat was dat lekker zeg! De rest van de week kwamen onze vaste voorleesvrijwilligers José, Loes en Marga voorlezen. Er kwamen zelfs leerlingen uit groep 8 van basisscholen De Speelwagen en Hieronymus langs om onze peuters voor te lezen. Wat hebben wij daarvan genoten!

Tijdens de voorleesdagen hielden de peuters zich ook bezig met ons thema ‘Wij gaan met de trein’. Er kwam een conducteur op de groep, we hebben een treinbaan gemaakt, een locomotief geknutseld, OV-kaarten gemaakt en conducteur gespeeld. Afsluitend is een groep van 7 kinderen van De Schildpadgroep met hun ouders op bezoek geweest bij het treinstation van Wognum. Dat was voor de peuters heel indrukwekkend om te zien. 

Kom je ook bij ons op de peuterspeelgroep leren, ervaren en ontdekken? Neem hier alvast een kijkje.

Terug naar overzicht