​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Bouwers van de toekomst bij Kindcentrum Het Anker

27-08-2021

Ruim 13 jaar geleden legden Gaby Alberts, pedagogisch directeur van Kinderopvang Berend Botje en Wilco Dam, directeur OBS Het Driespan samen de eerste steen van de aanbouw aan school waar Kinderopvang Berend Botje in kwam met een peuterspeelgroep en bso. Gister stonden ze er weer om het eerste kindcentrum in Enkhuizen te openen.

De brand in 2017 staat nog in ieders geheugen gegrift. Wat als ramp begon, heeft nu geresulteerd in het eerste kindcentrum van Enkhuizen. Een plek waar kinderen en ouders terecht kunnen voor zorg, onderwijs en kinderopvang. Wat voor de brand als goede samenwerking begon, tussen toen basisschool Het Driespan en Kinderopvang Berend Botje, is nu uitgegroeid tot een nieuwe manier van het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling.

Nadat de kinderen en ouders van kinderopvang en school, oud-leerlingen én buurtbewoners deze week al binnen mochten kijken, was donderdag de officiële opening van Kindcentrum Het Anker. Voor de gelegenheid deden Ruurd Bijlsma, schoolbestuur Stichting Present, Dorus Luyckx, wethouder gemeente Enkhuizen en Johan Wit, aannemingsbedrijf Wit Wognum, naast Gaby Alberts en Wilco Dam ook een woordje. De gemene deler uit de toespraken was dat iedereen er zin in heeft en met goede moed de toekomst tegemoet gaat. Daarnaast werden alle betrokken partijen bedankt voor hun steun en inzet. Kindcentrum Het Anker is een voorbeeld voor Enkhuizen en iets om trots op te zijn, vindt ook wethouder Dorus Luyckx:

“Kindcentrum Het Anker is een voorbeeld van hoe kinderopvang en primair onderwijs op elkaar aansluiten en samenwerken. Er is een goede samenwerking tussen de besturen. Op Het Anker volgen leerlingen van 0 tot 12 jaar een doorlopende leerlijn. Ons ideaalbeeld is dat deze leerlijn uiteindelijk doorloopt tot 18 jaar, in samenwerking met de twee scholen voor voortgezet onderwijs in onze omgeving. Er zijn ondersteuningsmogelijkheden voor de kinderen die dat nodig hebben. Zo kunnen we zoveel mogelijk inzetten op preventieve ondersteuning in plaats van zorg achteraf. We willen op alle scholen in Enkhuizen een dergelijk onderwijssysteem mogelijk maken.”

Gaby Alberts voegde hieraan toe dat ook de kinderen erg betrokken waren en zo goed mogelijk hebben meegeholpen. Ze verwacht dat in de komende jaren een groot aantal leerlingen een opleiding gaan kiezen richting bouw en architectuur. Het cadeau dat Johan Wit schonk zal daar zeker aan bijdragen. Wit Wognum deed een prachtige werkbank met toebehoren cadeau voor alle kinderen. Met die doorgaande leerlijn zit het dus wel goed.


Wilco Dam, directeur OBS Het Driespan en Gaby Alberts, pedagogisch directeur van Kinderopvang Berend Botje - Eva Aker Fotografie 

Terug naar overzicht