​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Brand Enkhuizen Driespan Flosbeugel

15-10-2017

Zaterdag 14 oktober is basisschool Het Driespan/Flosbeugel in Enkhuizen zwaar getroffen door brand. Onze aangrenzende locatie, met vijf lokalen voor peuteropvang en buitenschoolse opvang, is gelukkig niet door het vuur getroffen, maar heeft wel zware schade door water en rook. Daarom kan deze locatie de komende periode niet gebruikt worden. Gelukkig hebben wij in Enkhuizen meerdere locaties, zodat alle kinderen toch goede opvang krijgen. Onze pedagogisch medewerkers zijn zich ervan bewust dat brand een ingrijpende gebeurtenis kan zijn voor een kind. Zij zullen hier de komende tijd op een deskundige manier aandacht aan geven.

Brand Enkhuizen Driespan Flosbeugel

Snel ter plaatse
Directeur Alien Alberts en diverse collega’s waren zaterdagavond snel ter plaatse. "Het was afschuwelijk om te zien, dat ondanks de grote inzet van de brandweer, de vlammen uit het pand sloegen. Toen ik zondagochtend weer bij het schoolplein stond was de verwoesting van de brand pas goed zichtbaar. De hele school is verloren gegaan. Ons deel is gelukkig niet door het vuur beschadigd, maar door het vele water en de rook kunnen wij deze grote locatie voorlopig niet gebruiken", aldus Alberts. "Zondag is er gelijk een crisisteam aan de slag gegaan met het maken van een noodplan en met het informeren van alle ouders. Zondagmiddag komen de getroffen collega’s samen voor meer informatie en ondersteuning van hun leidinggevenden en onze personeelsadviseur. Uiteraard krijgen de medewerkers ook extra uitleg van onze orthopedagoog over hoe ze de kinderen hierbij kunnen begeleiden."

Opvang op andere locaties
De komende dagen zal duidelijk worden hoe groot de schade is en wanneer locatie Flosbeugel weer gebruikt kan worden voor de peuteropvang en de buitenschoolse opvang. Tot die tijd is voor alle kinderen opvang geregeld op een andere locatie. Daarover zijn alle ouders inmiddels geïnformeerd.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.