​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Burgemeester leest voor bij Berend Botje

07-10-2019

Tijdens de Kinderboekenweek bracht burgemeester Lieke Sievers een bezoek aan Kindercentrum Berend Botje in Edam. Zij kwam maandagochtend 7 oktober langs en las de kinderen voor uit het prentenboek van het jaar, geschreven door André Kuipers.

De Kinderboekenweek loopt dit jaar van 2 tot en met 13 oktober. Tijdens deze week besteedt Kinderopvang Berend Botje extra veel aandacht aan voorlezen. Het prentenboek van dit jaar is ‘André het astronautje op zoek naar Laika’ van André Kuipers. De illustraties zijn van Natascha Stenvert. De burgemeester las voor uit het prentenboek en betrok de kinderen interactief bij het verhaal. Speciaal voor deze gelegenheid mochten zij die ochtend in pyjama naar het kindercentrum komen. Na afloop kregen zij wat lekkers te eten en drinken.

Zelf (interactief) voorlezen
Voorlezen aan kinderen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar vooral: kinderen vinden voorlezen heel erg leuk, vooral als je hen erbij betrekt. Laat ze eens zelf een boek uitkiezen, of herhaal juist een aantal keer hetzelfde boek zodat ze het verhaal gaan herkennen. Bekijk voor het voorlezen samen met je kind de kaft van het boek. Het maakt hen nieuwsgierig en samen kun je bedenken waar het boek over zal gaan. Of maak het nóg leuker met gekke stemmetjes of bijbehorende kleine bewegingen.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.