​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Burgemeester Sievers bezoekt Kindercentrum Edam-Volendam

20-05-2020

Op vrijdag 15 mei bracht burgemeester Lieke Sievers een bezoek aan kindercentrum Berend Botje aan de Keetzijde 18a in Edam. Zij kwam langs om de pedagogisch medewerkers een hart onder de riem te steken en hen te bedanken voor het verzorgen van de noodopvang in de afgelopen periode. Veel ouders die werkzaam zijn in een cruciaal beroep, maakten hier dankbaar gebruik van.

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat kinderopvang vanaf 16 maart alleen nog mogelijk was voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep, kwamen er bij de gemeente veel aanvragen voor deze zogenaamde noodopvang binnen. Kinderopvang Berend Botje bood direct haar steun aan en verzorgde sindsdien de dagelijkse opvang van 10 tot 20 kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Inmiddels is de kinderopvang vanaf 11 mei weer open voor alle kinderen. Ouders die geen klant zijn bij Berend Botje en die in cruciale beroepen werken, kunnen ook nu nog bij het kindercentrum terecht voor noodopvang.

Burgemeester Sievers sprak tijdens haar bezoek aan het kindercentrum met locatieleidinggevende Renée Huster en pedagogisch medewerker Mariska Betzema. Sievers gaf het team van Berend Botje Edam haar complimenten voor het bieden van de noodopvang in deze uitzonderlijke situatie. In verband met de huidige coronamaatregelen vond het gesprek buiten bij de entree plaats. De kinderen konden door de ramen zwaaien naar de burgemeester.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.