​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Creatief met restmaterialen

28-05-2019

Wist je dat Berend Botje elke maand langsgaat bij Mooizooi in Haarlem om een volle winkelwagen met ‘restafval' materiaal op te halen? Dat is altijd een feestje, want van deze materialen kunnen we samen met de kinderen de mooiste knutselwerken maken!

Mooizooi is een sociaal, duurzaam en creatief magazijn waar schoon en veilig restafval en restmateriaal van bedrijven wordt verzameld en aangeboden voor creatieve doeleinden. Je vindt er allerlei geks en anders-dan-anders knutselmateriaal dat normaalgesproken in de afvalstroom zou belanden. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Mooizooi heeft het. Denk aan lapjes stof, kroonkurken, karton, paspoponderdelen, stickervellen, schoenen- en eierdozen, lege flesjes, bannermateriaal, kurk- en houtresten enzovoorts.

Kinderopvang Berend Botje werkt al enkele jaren met Mooizooi samen. Naast het gebruik van natuurlijke materialen, stimuleren wij het werken met restmateriaal op alle locaties. Op een speelse en natuurlijke manier leren we de kinderen over hergebruik en duurzaam gebruik van materialen.

Dus...Mocht je binnenkort een mooi knutselwerk van je kind cadeau krijgen, dan is het leuk te weten waar de materialen vandaan komen!

 

Terug naar overzicht