​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

De Nationale Voorleesdagen bij Kindercentrum Medemblik

22-01-2021

Van 20 t/m 30 januari zijn het de Nationale Voorleesdagen. Hiermee wordt lezen gestimuleerd bij kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen worden elk jaar afgetrapt met een Voorleesontbijt. Helaas kunnen we door corona dit niet zoals gewoonlijk vieren op onze locaties. Maar gelukkig hebben we creatieve collega's!

Voor de kinderen die naar de noodopvang komen, organiseerden de pedagogisch medewerkers van Kindercentrum Medemblik een leuke dag. Dit startte met het voorlezen van het boek 'Coco kan het!'. Dit prentenboek staat centraal tijdens deze editie van de Voorleesdagen.

Knutselen voor Coco!

Daarna hebben de kinderen van alles in het thema 'Coco'  gedaan! Ze hebben 'wormen' van spaghetti geplakt (want die lust Coco wel!), met een stukje met crèpepapier vormen in de lucht gemaakt - net als Coco - en gespeeld in de zandtafel. Hierin lagen takjes, veren en blokjes zodat de kinderen een nestje voor Coco konden maken. Wat een geslaagde ochtend!


Een nestje voor Coco!

Wormen voor Coco!

Aandachtig luisteren naar het mooie verhaal: 'Coco kan het!'

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.