​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Een bezoekje aan de moestuin

08-08-2017

De BSO kinderen van kindercentrum de Goorn, hebben met elkaar een bezoekje gebracht aan de moestuin van pedagogisch medewerkster Martine.

Een mooie oogst
De kinderen hebben in de moestuin gekeken wat er allemaal groeit en bloeit. In de tuin van Martine mochten zij samen de aardappels uit de grond halen. Uiteindelijk hebben ze een krat vol kunnen oogsten. Goed gedaan hoor! Ook kregen zij volop aandacht van de andere tuinders die aanwezig waren. Zij vonden het erg gezellig dat de kinderen een bezoekje kwamen brengen aan de volkstuin. De kinderen zijn dan ook volop verwend met: wortels, komkommer en voor allemaal een prachtige bloem.

Natuurtuin De Goorn
De kinderen van BSO De Goorn waren al een beetje bekend met tuinieren. Kindercentrum De Goorn beschikt namelijk over een prachtige natuur- ontdektuin. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen, ravotten en ontdekken. De tuin is ingericht met natuurlijk materiaal. Zo zijn er boomstronken om op te klimmen, houten bruggetjes om over heen te lopen en kunnen ze zich verstoppen onder de wilgentunnel of de tipi's van wilgentakken. In een gedeelte van de tuin wordt ook groente gekweekt. Zo hebben de kinderen laatst al zelf sla gezaaid, geplukt, klaargemaakt én gegeten.

Buiten spelen is gezond
Kinderopvang Berend Botje stimuleert dagelijks buiten spelen. Het is gezond, erg leerzaam én leuk. Kinderen doen op deze manier kennis op over de natuur en ontwikkelen veel vaardigheden. Zo stimuleert buiten spelen de grove motoriek.

 

  

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.