​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Een bijzondere voorleesvader bij Berend Botje Enkhuizen

26-01-2017

Hij is minister van Wonen en  Rijksdienst, maar Stef Blok is ook een geweldige voorleesvader! Dat liet hij afgelopen woensdag zien en horen tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Hij was de speciale gast op Kindercentrum Berend Botje Enkhuizen en de kinderen hebben genoten van het voorlezen én de fruithapjes, smoothies en krentenbollen.

Een bijzondere voorleesvader bij Berend Botje Enkhuizen

Van top tot teen…
Als minister ben je wel wat gewend, maar voorlezen aan een grote groep kinderen in hun pyjama? Dat maak je niet elke dag mee. Gelukkig was het ijs snel gebroken. Stef Blok stelde zich netjes voor aan de kinderen en een meisje riep meteen: ‘Mijn broertje heet ook Stef!’ Daarna verliep alles prima. De eigen kinderen van de minister zijn weliswaar al groot, maar hij voelde zijn jonge doelgroep uitstekend aan. Hij bracht ‘De Kleine Walvis’ overtuigend tot leven. Zelfs zijn stropdas - met vissen – was afgestemd op het voorleesboek

Leuk, goed en gezellig
Het Nationale Voorleesontbijt vormt elk jaar de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar wordt tot 4 februari door het hele land aandacht besteed aan voorlezen. Kinderopvang Berend Botje doet dat overigens het hele jaar door. Want voorlezen is leuk en gezellig én erg goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Veel bekende en minder bekende Nederlanders steunen de Voorleesdagen. Zo was ook burgemeester Jan Baas te gast bij Berend Botje, hij las voor op Peuterspeelzaal De Hoeksteen.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.