​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

En de naam is...

24-03-2021

Deze zomer openen wij een nieuwe locatie in het gloednieuwe kindcentrum in Avenhorn. Dit prachtige pand biedt straks ruimte aan 3 scholen, een gymzaal én kinderopvang van Berend Botje. Als alles volgens plan verloopt, verhuist de bso in de zomervakantie naar het nieuwe pand, de peuterspeelgroepen en kinderdagverblijf starten in het nieuwe schooljaar. De nieuwe naam van het kindcentrum is onlangs bekend gemaakt...

Samen met de drie scholen De Ieveling, De Overhaal en Jozefschool verhuist onze kinderopvang in de zomer 2021 naar het kindcentrum aan de Buitenroede in Avenhorn: een compleet nieuwe locatie die voldoet aan alle hedendaagse eisen van onderwijshuisvesting en duurzaamheid, met een uitdagende natuurtuin en lichte, comfortabele ruimten.

Verhuizing van bso en peuterspeelgroep
Momenteel biedt Berend Botje buitenschoolse opvang (bso) bij basisschool De Overhaal en bij Kindercentrum De Goorn aan de Kantbeugel. De bso-groepen verhuizen straks naar het nieuwe Kindcentrum. Ook de huidige peuterspeelgroepen (voorheen peuterspeelzaal) van Kindercentrum De Goorn verhuizen naar het Kindcentrum. Daarnaast kunnen kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op het nieuwe kinderdagverblijf terecht. Kindercentrum De Goorn gaat zich na de zomervakantie volledig op hele dagopvang (kinderdagverblijf) richten. De verse, warme maaltijd tussen de middag blijft zij aanbieden.

 In het nieuwe Kindcentrum heeft Berend Botje de beschikking over meerdere grote, lichte groepsruimten. Deze ruimten worden opgedeeld in verschillende hoeken, zoals een huishoek, bouwhoek, eethoek, ontdekhoeken en de leeshoek. Voor de kinderen is het overzichtelijk welke activiteiten waar plaatsvinden. Dat geeft duidelijkheid, rust en uitdaging. Bij Berend Botje spelen de kinderen vaak buiten. Zij maken straks gebruik van de grote, uitdagende en natuurlijke buitenruimte. Speciaal voor de kleinere kinderen van de dagopvang is er een afgesloten buitenterrein. Bij slecht weer kunnen de kinderen sporten en bewegen in de gymzaal van het nieuwe kindcentrum.

 Samenwerking met scholen
De scholen die in het gebouw komen zijn de Jozefschool, De Overhaal en De Ieveling van SKO West-Friesland en Stichting Allure. Berend Botje werkt al jaren nauw samen met de drie scholen. Er worden afspraken gemaakt over de planning van activiteiten, vakanties en uitjes. De visies van de scholen en Berend Botje sluiten goed op elkaar aan, evenals de thema’s waarmee op de groepen wordt gewerkt. Mede hierdoor ontstaat een mooie, doorgaande ontwikkelingslijn.

En de naam is....
Afgelopen week is de nieuwe naam aan de kinderen en de ouders van de scholen en Berend Botje bekendgemaakt via een animatie. Nieuwsgierig geworden? Bekijk het filmpje hier!

Aanmelden
Je kunt je online aanmelden voor kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en/of buitenschoolse opvang bij het kindcentrum.

Terug naar overzicht