​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

En wat is daarop jouw antwoord?

22-06-2018

Begin juni is collega Rachel van Kindercentrum Hoorn-Kersenboogerd getrouwd. Dát wilden de kinderen zelf ook wel meemaken. Van de Gemeente Hoorn kwam er een echte trouwambtenaar langs die een paar kinderen kwam trouwen. De trouwakte werd ondertekend en de ringen werden uitgewisseld. Helemaal echt!

Na de bruiloft van Rachel was het de beurt aan de kinderen zelf. Zij mochten nu zelf ervaren hoe het is om te trouwen. Samen bedachten ze wat er allemaal bij hoort zoals de kleding, de ringen en de versiering. Er kwam zelfs vanuit Gemeente Hoorn een ambtenaar van de burgerlijke stand langs. Zij had de trouwakte opgesteld die de kinderen mochten ondertekenen. Daarin beloofden ze dat ze vriendjes zullen zijn, elkaar zullen helpen en geen ruzie zullen maken.

Daar kwamen de bruid en bruidegom. In trouwpak en in trouwjurk natuurlijk. Onder de mooi versierde bogen door, net als toen Rachel ging trouwen. De trouwakte werd ondertekend en de ringen volgden. De moeren van de bouwmarkt deden dienst als ring. De kinderen hadden de moeren gekleurd met watervaste stift en konden ze met elkaar uitwisselen. Het huwelijk werd bezegeld met een handdruk. Daarna mocht iedereen het bruidspaar feliciteren door een handje te geven. Na de bruid en bruidegom volgden meerdere stellen die gingen trouwen. Alle mogelijke combinaties werden gemaakt. Met deze belevenis is het thema ‘Trouwen’ afgesloten.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.