​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Fruitmonsters op de Minimolen

10-07-2017

Op peuterspeelgroep de Minimolen in Benningbroek zitten echte fruitmonsters. De kinderen zijn hier dol op fruit en geef ze eens ongelijk? Het bordje fruit ziet er toch ook heel gezellig en kleurig uit? Meloen is hier de grote favoriet!

Lekker en gezond
Bij Kinderopvang Berend Botje stimuleren wij lekker en gezond eten. Op alle kindercentra en peuterspeelgroepen wordt het eten van fruit en groente gestimuleerd. Er vindt dagelijks een fruitmoment plaats, waarop de kinderen gezamenlijk kunnen smikkelen van verschillende soorten fruit, groente en rauwkost.  

Zien eten, doet eten
De kinderen eten en drinken altijd gezamenlijk en er wordt een gezellig moment van gemaakt. Zo worden er liedjes gezongen, worden de fruitsoorten benoemd en mogen de kinderen regelmatig helpen met het schillen en pellen van het fruit. Daarnaast wordt er gezorgd voor voldoende variatie, zo is er voor ieder wat wils! De kinderen stimuleren we op een leuke manier om (nieuwe soorten) te proeven en de kinderen nemen vaak een voorbeeld aan elkaar. Niet voor niets wordt er vaak gezegd: 'zien eten, doet eten!'

 

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.