​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Geslaagde samenwerking met WerkSaam

05-07-2017

Kinderopvang Berend Botje geeft uitkeringsgerechtigden, die langere tijd niet in het vak hebben gewerkt, opnieuw een kans. Het Hoornse bedrijf heeft samen met WerkSaam Westfriesland een bijscholingstraject opgezet, zodat de werkzoekenden meer kans op werk vinden. Bovendien is het eigen bedrijf beter toegerust op de toekomst; het voorkomen van een tekort aan pedagogisch medewerkers. De twaalf kandidaten ontvingen allemaal dinsdag 4 juli hun diploma.

Het bijscholingstraject is onder meer gericht op voor- en vroegschoolse educatie. Deelnemers zijn re-integrerende werkzoekenden met een bijstands- of WW-uitkering. Alle kandidaten hebben in het verleden in de kinderopvang gewerkt als pedagogisch medewerker. Met diverse nieuwe diploma’s, inclusief stage-ervaring, zijn zij weer klaar voor een baan. Van de twaalf kandidaten die het bijscholingstraject volgden hebben er al 5 een betaalde baan gevonden en er volgen er nog meer.

Eunice Lodovica is één van de trotse kandidaten die haar diploma heeft behaald: “Ik ben zo blij met deze diploma’s. Ik sluit hiermee een moeilijke periode af. Na acht jaar zonder werk wilde ik zo graag weer een betaalde baan. Een beter leven voor mezelf, maar vooral voor mijn kinderen. Het was flink ploeteren; normaal duurt deze opleiding een jaar en wij hebben de theorie in acht weken afgerond. En nu heb ik een contract bij Berend Botje, bij de kinderen die echt mijn hart hebben gestolen. Nu kan ik het leven beginnen te leven waar ik altijd van heb gedroomd, voor mij en mijn gezin!”

Alien Alberts van Kinderopvang Berend Botje: “Wij vinden dat alle kinderen én volwassenen de kans moeten krijgen om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Daarom bieden wij ook medewerkers met een arbeidshandicap of uitkeringsverleden kansen in ons bedrijf. Bovendien vinden wij dit een maatschappelijke verantwoordelijkheid waar alle werkgevers hun steentje aan zouden moeten bijdragen. Onze ervaringen zijn voornamelijk positief: de medewerkers zijn zeer gemotiveerd en trots op ons bedrijf.”

Over Berend Botje
Kinderopvang Berend Botje is een van de grotere aanbieders van professionele kinderopvang in Noord-Holland. De organisatie verzorgt de opvang van meer dan 3.150 kinderen, verdeeld over 50 locaties en ongeveer 500 gastouders. Berend Botje biedt alle soorten kinderopvang: kinderdagverblijf, peuteropvang, buitenschoolse opvang (= voor- en naschoolse opvang) en gastouderopvang. Al ruim vijfentwintig jaar zorgt Berend Botje in de regio met liefde en passie voor de best mogelijke kinderopvang. In die tijd is er veel veranderd in het vakgebied, de koers van Berend Botje is echter hetzelfde gebleven: gaan voor kwaliteit. Met oog voor de ontwikkeling van kind, medewerker en organisatie.

Over WerkSaam Westfriesland
WerkSaam Westfriesland is dé arbeidsbemiddelaar van Westfriesland. WerkSaam voert in de regio de Participatiewet uit en ontwikkelt en bemiddelt inwoners met een uitkering of SW-indicatie naar werk. Regulier waar het kan en beschut waar het moet. Inwoners die echt niet aan het werk kunnen voorziet WerkSaam tijdelijk in levensonderhoud, met een uitkering. Werk is echter de rode draad. Dit gebeurt samen met werkgevers. WerkSaam kent de regio, regelgeving en weet wat werkgevers nodig hebben. Werk is iets waar iedereen recht op heeft. Samen bijdragen aan een WerkSaam Westfriesland!

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.