​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Gezellige beestenboel in Benningbroek

21-05-2021

Vorige week is Peuterspeelgroep De Minimolen begonnen met het nieuwe thema 'Wij werken op de boerderij'. Het thema begon met twee hele speciale bezoekers. 

Juf Heidi van OBS De Kraaienboom kwam op bezoek met haar twee prachtige kippen. Zij hebben hetzelfde thema dus werken we (op veilige afstand) samen. De kippen konden vrij rondlopen in een ren in de hal met vers water en lekkere brokken. De kinderen konden zo goed naar de kippen kijken en ze mochten ze ook voorzichtig aaien. Ze waren erg onder de indruk van de kippen met hun mooie donkere veren.

Ook kregen we vorige week een stuk verse schapenwol van een moeder die net haar schapen had geschoren. De kinderen mochten ruiken en voelen aan de verse wol. Niet iedereen wilde dat. De kinderen die het wel wilden vonden de wol niet zo lekker ruiken. Ook voelde de wol vettig aan.

Deze week hebben de kinderen de limonade koe gemolken op het plein. Dit vonden ze erg interessant en sommige kinderen wisten zelfs al hoe het moest. Een aantal kinderen viel het wel op dat er geen melk maar limonade uit de koe kwam.

 

Terug naar overzicht