​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Groene vingers bij de Flierefluiter in Hoorn!

22-05-2019

De Koolmeesjes van peuterspeelgroep de Flierefluiter in Hoorn hebben hard gewerkt. We hebben samen op het schoolplein de moestuin verzorgd en zaadjes geplant. Want waar komen bijvoorbeeld wortels eigenlijk vandaan? En hoe werkt dat?

De Koolmeesjes zijn een hele ochtend bezig geweest bij de moestuin op het schoolplein. De kinderen kregen uitleg over hoe je zaadjes plant en hoe zo’n proces verloopt: Hoelang duurt het voordat een plantje groeit? Wanneer zijn de plantjes volgroeit? Hoe vaak hebben ze water nodig?

De kinderen mochten zelf aarde en compost scheppen en de zaadjes begraven. Zo kwamen zij er achter dat alle zaadjes er anders uitzien. Ze verschillen van vorm, kleur en grootte. Samen hebben ze radijsjes, rode bieten, worteltjes, sla, spinazie en aardappelen geplant. Nu maar wachten tot ze gaan groeien!

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.