​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Hoera! 12 geslaagden voor cursus 'Management in de kinderopvang'

18-05-2020

Hoera! Maandag 11 en dinsdag 12 mei ontvingen weer 12 medewerkers van Berend Botje het certificaat Management in de kinderopvang. Tijdens deze cursus leerden zij van alles over leidinggeven, gesprekstechnieken en nog veel meer. Vorige week waren de individuele eindpresentaties. We werden door alle 12 deelnemers van onze stoel geblazen!

Het interne traject ‘Management in de kinderopvang’ hebben wij samen met Parenticom ontwikkeld. In 12 bijeenkomsten leren de deelnemers over leerstijlen, gesprekstechnieken, soorten gedrag, leiderschapsstijlen en noem maar op. Daarnaast wordt er ingegaan op de persoonlijke ontwikkeling en krijgen de deelnemers veel inzicht in zichzelf. Wie ben ik? Wat zijn mijn kwaliteiten en welke valkkuilen horen daarbij? Het is een enorm leerzaam en uitdagend traject.

Het traject wordt afgerond met een individuele presentatie. Dit keer werden vanwege het coronavirus de presentaties deels bijgewoond via videobellen. Maar daar heeft niemand onder geleden: stuk voor stuk namen de 12 medewerkers ons op hun eigen manier mee in het persoonlijke proces dat zij het afgelopen jaar hebben doorgemaakt. En wat deden ze dat goed. Er waren enorm creatieve presentaties bij, die typisch thuishoren in de kinderopvang: een beschilderd magneetbord met een bootje dat langs eilandjes vaarde. Elk eilandje stond voor een deel van de ontwikkeling die de cursist had doorgemaakt. En zo waren er nog veel meer creatieve uitspattingen.

We zijn trots op de 12 deelnemers! Van harte gefeliciteerd allemaal!

 

 

Terug naar overzicht