​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Hoera! Positief GGD-rapport voor het gastouderbureau

15-11-2021

Op 26 oktober 2021 heeft de GGD ons gastouderbureau geïnspecteerd en op 10 november hierover een positief rapport gepubliceerd.

Hoera! Positief GGD-rapport voor het gastouderbureau

Alle locaties voor gastouderopvang, gastouderbureaus en kinderopvangcentra worden regelmatig bezocht door een inspecteur van de plaatselijke GGD. Daarna wordt een officieel inspectierapport geplaatst op https://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/

De inspecties worden uitgevoerd om te controleren of kinderopvang- en gastouderorganisaties voldoen aan alle eisen uit de Wet kinderopvang. Op de eerste pagina (3) van het officiële rapport van 10 november staan de belangrijkste gegevens: een overzicht van de algemene kenmerken van de organisatie en de geschiedenis.

"Wij zijn trots op de resultaten van het GGD-onderzoek waaruit blijkt dat we opnieuw aan alle kwaliteitseisen voldoen, zelfs in een periode waarin we te maken hadden met een landelijke lockdown vanwege Covid-19. 

Het is voor ons belangrijk dat ouders hun kind met een gerust hart bij de gastouder kunnen achterlaten waar het in goede handen is. Onze gast- en vraagouders krijgen jaarlijks een afwisselend aanbod aan trainingen en thema-avonden aangeboden en worden bij pedagogische vragen ondersteund door onze ervaren bemiddelingsmedewerkers en orthopedagogen.

Wij zien de positieve beoordeling van de toezichthouder als een bevestiging van onze inspanningen om de gastouderopvang zo goed mogelijk te laten functioneren. Streven naar de hoogste kwaliteit is voor ons een continu proces waarin de GGD als toezichthouder een belangrijke rol speelt. Dit positieve GGD-rapport bevestigt dat we hierin op de goede weg zijn."

Terug naar overzicht