​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Hoog bezoek bij Kindercentrum Berend Botje in De Goorn

31-01-2017

Bij het kindercentrum in De Goorn kwam burgemeester Posthumus van gemeente Koggenland voorlezen! De kinderen vonden het geweldig. Ze mochten eerst zijn prachtige ketting bekijken en daarna genieten van “De kleine walvis”.  Op donderdag 2 februari komt de burgemeester opnieuw bij ons op bezoek.  Deze keer gaat hij graag in gesprek met de ouders over het belang van voorlezen. Iedereen is van harte welkom vanaf 19:45 uur op de Kantbeugel 1a in De Goorn. Aanmelden voor deze interactieve voorleesavond, stuur een mail naar workshop@berendbotje.nl.

Hoog bezoek bij Kindercentrum Berend Botje in De Goorn

Nationale Voorleesdagen 2017
Op de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen van Berend Botje is volop aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. Tijdens het voorleesontbijt hebben diverse speciale gasten voorgelezen uit het prentenboek van dit jaar: "De kleine walvis" van Benji Davies.

Leerzaam en leuk
Met de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen wordt aandacht gevraagd voor het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen. Voorlezen heeft een positief effect op hun woordenschat, spelling en tekstbegrip. Behalve leerzaam is voorlezen vooral ook erg leuk! Of het nu gaat om een mooi verhaal vlak voor het slapengaan of overdag samen een prentenboek bekijken, voorlezen is voor kinderen een feestje.
Ook op de opvanglocaties van Berend Botje zijn we veel bezig met (voor)lezen, en niet alleen tijdens de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen zit standaard in het dagprogramma. We doen er alles aan om het (voor)lezen en de taalvaardigheid bij kinderen te stimuleren. Berend Botje is ook lid van het Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid en draagt daarmee actief bij aan het signaleren en verminderen van laaggeletterdheid in West-Friesland.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.