​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Op bezoek bij opa Jan’s volkstuin

02-07-2021

Vanmiddag zijn we met de kinderen van kinderdagverblijf Hoorn-Centrum op bezoek geweest bij de vader van Tanja in zijn volkstuin. We gingen met de bakfiets  en onderweg kwamen we van alles tegen. Zo zagen we een stoplicht, vrachtwagen, brandweerauto en een politieauto met zwaailicht.

Eenmaal aangekomen bij de volkstuin stond de vader van Tanja, opa Jan, al op ons te wachten. Opa Jan liet ons zijn volkstuin zien. We zagen onder andere een appelboom en een perenboom.  De appels en peren waren nu nog heel klein, maar straks worden ze groter en kun je ze opeten. Zo leerde opa Jan ons allemaal nieuwe dingen over de verschillende planten in zijn volkstuin.

Opa Jan heeft ook allemaal andere planten, zoals andijvie, frambozen, uien en aardbeien. De aardbeien smaakten erg lekker! Ook mochten we ruiken aan de lavendel, bieslook en rozemarijn.

De kinderen hebben vandaag veel geleerd over alle verschillende planten in de moestuin en ze vonden het hartstikke leuk. Bedankt opa Jan dat we langs mochten komen!

Terug naar overzicht