​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Ik werk in de garage

12-03-2019

Peuterspeelgroep De Hoeksteen heeft het thema "Ik werk in de garage" net afgesloten. De kinderen hebben veel plezier met het thema. Zo heeft een automonteur voorgelezen bij het Nationale Voorleesontbijt, hebben de kinderen met auto's door de sneeuw gereden, hebben de kinderen leren tanken en zijn ze op bezoek geweest bij een garage. 

Op speelse wijze leren de kinderen over het thema. Toen buiten de auto's door de sneeuw moesten, was er in de klas ook sneeuw gemaakt van scheerschuim en konden de kinderen met autootjes daar doorheen rijden. Zo kwamen ze erachter dat het erg glad is net zoals buiten. 

Ook hebben ze een tankstation gemaakt. Ze moesten tanken en dan goed kiezen welke kleur van de tank ze moesten gebruiken: rood of blauw. Daarnaast gingen de kinderen ook kijken hoeveel ze moesten tanken. is nummer 1 niet iets te weinig en nummer 7 niet iets te vol? Na het tanken moesten de kinderen natuurlijk ook netjes betalen bij de kassa. 

Naast de leuke activiteiten op de groep gingen de kinderen ook naar een echte garage toe. De garage van Kees Buis. Daar liet hij zien wat er allemaal in een garage te vinden is. Ook liet hij zien hoe je de banden verwisseld en hoe de onderkant van een auto er uit ziet. Dat vonden de kinderen erg raar, want je kon zo onder de auto door lopen. 

Het thema was een groot succes! 

       

  

Terug naar overzicht