​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

In pyjama naar het voorleesontbijt

26-01-2018

De één kwam in een nog mooiere pyjama dan de ander, wat hebben de kinderen genoten tijdens het Nationale Voorleesontbijt! Alle kinderen van peuterspeelgroep Pippeloentje in Wervershoof kwamen deze ochtend in hun pyjama naar de opvang, waar een lekker én gezond ontbijt voor ze klaar stond. Tijdens het ontbijt werden de kinderen voorgelezen uit het prentenboek van het jaar.

Geboeid luisterden ze met z’n allen naar een opa en oma die voorlazen uit ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. Veel kinderen hadden ook een tijgerknuffel meegenomen van huis! De hele ochtend stond in het teken van lezen, en voordat ze weer naar huis gingen kregen alle kinderen een ballon mee. Want dat is natuurlijk hoe de tijger wakker wordt gemaakt in het verhaal.

Op alle locaties van Kinderopvang Berend Botje wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen nóg meer aandacht besteed aan (voor)lezen dan de rest van het jaar, waarbij het voorleesontbijt één van de hoogtepunten is.

De peuteropvang in Wervershoof is net begonnen met het thema ‘Wij bouwen een huis’, waarbij uiteraard ook een aantal boeken hoort waar uit gelezen wordt. De kinderen gaan helemaal mee in de verhalen en lopen het liefst de hele dag met een helm op, een hesjes aan en met klusmaterialen in hun handen. Ook is aansluitend op het thema en de voorleesdagen een verteltafel opgesteld.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.