​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Kindcentrum De Droomgaard officieel geopend

09-11-2021

Op vrijdag 5 november is Kindcentrum De Droomgaard aan de Buitenroede in Avenhorn officieel geopend door wethouder Win Bijman. Ter gelegenheid van dit feestelijke moment, plantten de kinderen van de basisscholen De Ieveling, De Sprankeling en Kinderopvang Berend Botje eerder op de dag een appelboom in de Droomgaard-tuin.

Plek is een droomplek
Tijdens de opening, die plaatsvond op het grote Droomplein van het Kindcentrum, spraken zowel Win Bijman als de bestuurders Leo Wijkers, Odette Meskers en Gaby Alberts hun dank uit aan iedereen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het kindcentrum. “Hier staat een ongelofelijk trotse en blije wethouder,” aldus Bijman, “Dit project heeft de afgelopen jaren veel tijd van heel veel mensen en mij gekost, maar het is de moeite waard geweest. Deze plek is een droomplek: veel ruimte, met daardoor een geweldige buitenspeelruimte achter de school.”

Tussen de toespraken door zong Annemijn Rus het ‘Droomgaard-lied’, op de piano begeleid door haar vader Patrick. De kinderen van De Ieveling, De Sprankeling en Berend Botje kregen van de bestuurders van de drie organisaties een culturele voorstelling aangeboden. Tot slot onthulde Bijman een plaquette, die een prominente plek krijgt bij de entree.

Na de officiële opening kreeg iedereen de gelegenheid om het gebouw te bezichtigen. Eén van de hoogtepunten daarbij was het bezoek aan de gymzaal, waar meer dan 30 kinderen hun sportkunsten vertoonden aan het publiek. In diverse ruimten trad een aantal kinderen van Muziekschool Koggenland op.

Kijkochtend uitgesteld
Helaas kon de geplande kijkochtend op zaterdag 6 november vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet doorgaan. Zodra dit weer mogelijk is, wordt er een nieuwe datum gepland.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie en/of aanmelden bij Kindcentrum De Droomgaard op dedroomgaard.nl.

Terug naar overzicht