​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Kindercentrum Stede Broec bakt voor het goede doel!

13-03-2020

Kinderopvang Berend Botje zet zich graag in voor goede doelen, óók in Kindercentrum Stede Broec. Samen met de kinderen zijn we in Grootebroek ‘aan de bak’ gegaan voor KiKa (KinderenKankervrij). Afgelopen week verkochten wij overheerlijke kokoskoekjes en volgende week bakken we cake! De gehele opbrengst doneren wij aan KiKa.

De afgelopen week was een drukke week bij het kinderdagverblijf, de bso en de peuterspeelgroep. Het leek namelijk wel een bakkerij op onze locatie in basisschool ’t Vierspan, locatie Woud! We hebben zelf koksmutsen versierd, ingrediënten voor de kokoskoekjes verzameld en gekocht en natuurlijk de koekjes zelf gebakken. Wat was het gezellig om zo samen koekjes te bakken, de een woog de ingrediënten af terwijl de ander alles aan het mengen was. Toen het deeg klaar was, werd het uitgerold en maakten we er met vormpjes mooie koekjes van. Hup in de oven en wachten maar… Nadat de koekjes afgekoeld waren mochten we allemaal proeven, want we moeten natuurlijk wel zeker weten dat ze lekker smaken. Ze waren heerlijk!

Het was ook enorm leerzaam. De kinderen leren om samen te werken en elkaars kwaliteiten te gebruiken. Daarnaast ontdekken ze de verschillende ingrediënten en de structuur daarvan met hun zintuigen. De motoriek wordt gestimuleerd en ze bouwen zelfvertrouwen op omdat ze resultaat zien van hun werk!

Terug naar overzicht