​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Kinderopvang Berend Botje deelt kennis internationaal

21-02-2018

Vijf Belgische studenten starten volgende week met een stage bij Kinderopvang Berend Botje. Voor ons en de studenten een interessante mogelijkheid om op internationaal niveau van elkaar te leren.

Wat zijn de verschillen tussen kinderopvang in België en Nederland? De vijf studenten zullen het de komende twee weken ontdekken bij ons tijdens hun stageperiode. De studenten zijn bijna afgestudeerd en verbreden op deze manier hun kennis over kinderopvang over de grens. ‘Wij vinden het belangrijk om onze kennis te delen. Dit doen we onder andere door studenten de mogelijkheid te geven bij ons stage te lopen en zich te ontwikkelen. Ook leren we zelf graag van andere kinderopvangorganisaties. Dat dit ook op internationaal niveau kan, is natuurlijk erg interessant en dat stimuleren wij’, aldus een enthousiaste Alien Alberts, directeur van Kinderopvang Berend Botje.

De studenten lopen de aankomende periode op meerdere locaties stage, waaronder in Edam-Volendam (Keetzijde 18A te Edam) en Oosthuizen (gevestigd in de multifunctionele accommodatie ‘De Groote Molen’, Seevancksweg 93 te Oosthuizen). Ze hebben vanuit school verschillende opdrachten meegekregen en onderzoeken de verschillen en overeenkomsten tussen kinderopvang in Nederland en België. Aan het eind van de stageperiode presenteren zij hun bevindingen aan ons. ‘We zijn erg benieuwd naar  de resultaten van hun onderzoek. We maken er samen een leuke en leerzame periode van.’

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.