​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Kinderopvang Berend Botje doet mee aan de appeltaartenactie van De Deurdarsers

16-02-2021

De kinderen van Kindercentrum Berend Botje Opmeer aan de Burgermeester Heijmansstraat in Hoogwoud hebben vorige week donderdag drie heerlijke appeltaarten gebakken voor de actie ‘Heel Opmeer bakt Appeltaart’. De taarten zijn op 13 en 14 februari langsgebracht bij inwoners van Opmeer die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De actie ‘Heel Opmeer bakt Appeltaart’ is bedacht door Carnavalsvereniging De Deurdarsers. Inwoners van Opmeer werden gevraagd om appeltaarten te bakken voor bijvoorbeeld een zieke buurman/buurvrouw, ouderen of eenzame mensen in Opmeer. “Toen ik in de krant las over de appeltaartenactie van De Deurdarsers, heb ik ons direct aangemeld,” vertelt assistent leidinggevende van het kindercentrum Ymke Kootstra.

De kinderen vonden het fantastisch om mee te helpen met bakken. “In de goodiebag die we van De Deurdarsers kregen, zaten alle ingrediënten voor de taart. De kinderen van het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang hebben onder begeleiding de taarten gemaakt; het deeg kneden, de appels schillen en in stukjes snijden en vervolgens alles netjes in de springvorm doen. Het hele kindercentrum rook zalig toen de appeltaarten in de oven stonden. De kinderen waren heel trots op het resultaat!”

Op vrijdag werden de taarten door Jolanda Appelman opgehaald bij het kindercentrum. Divana mocht de taarten overhandigen.

Terug naar overzicht