​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Kinderopvang Berend Botje helpt school bij noodopvang

11-01-2021

De scholen en de kinderopvang zijn in elk geval nog tot 18 januari gesloten. In de tussentijd kunnen schoolgaande kinderen van ouders met een cruciaal beroep terecht voor noodopvang op school. Ook de Sint Nicolaasschool in Nibbixwoud vangt op dit moment kinderen op. Van de groepen 1, 2 en 3 komen er in totaal 10 kinderen naar de noodopvang. Best een klus voor de juf die in haar eentje voor drie klassen staat. Gelukkig springt pedagogisch medewerker Cisca van Kinderopvang Berend Botje bij!

Kinderopvang Berend Botje helpt school bij noodopvang

Anders dan in de eerste coronagolf, waar de kinderopvang voor het overgrote deel verantwoordelijk was voor de noodopvang van (schoolgaande) kinderen, is dit nu de taak van de scholen. Vlak nadat bekend werd dat de scholen ditmaal de noodopvang voor de schoolgaande kinderen moeten verzorgen, bood Berend Botje hen de helpende hand aan. De Nicolaasschool maakte graag gebruik van dit aanbod!

Bekend op school

En dus stond pedagogisch medewerker Cisca afgelopen vrijdag voor het eerst naast de vaste juf op de groep. Dat is niet nieuw voor haar, want Cisca is eerder anderhalf jaar klassenassistent geweest op school. Normaal gesproken werkt zij vier ochtenden in de week bij peuterspeelgroep Berend Botje Hummelhof, die over twee grote ruimten beschikt in het gebouw tegenover de school. Door de gunstige ligging is er al jaren een goede samenwerking met school.

Fijn om te helpen

‘Ik vind het heel leuk om te kunnen helpen op school,’ aldus Cisca, ‘vrijwel alle kinderen ken ik, omdat ze bij mij op de peuterspeelgroep hebben gezeten. Het ging dan ook erg goed’, vertelt ze. ‘De kinderen mochten heerlijk vrij spelen, maar ook kleine opdrachtjes maken bijvoorbeeld. Hierbij konden we de kinderen begeleiden waar nodig. Later hebben we ook, samen met de kinderen van groep 3, lekker gegeten en buiten gespeeld. Het is een fijn gevoel om te kunnen helpen in deze gekke tijd.’

Terug naar overzicht