​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Leren van en met elkaar

23-11-2018

Kinderopvang Berend Botje laat zich onder andere inspireren door de pedagogische stroming Reggio Emilia. Tijdens onze speciale Reggio-markten op 8, 12 en 15 november jl. presenteerden onze collega’s aan elkaar hoe zij deze visie toepassen in hun werk.

Reggio Emilia is vernoemd naar de Noord-Italiaanse plaats waar filosoof Loris Malaguzzi na de Tweede Wereldoorlog een pedagogische benadering ontwikkelde. Deze stroming heeft als uitgangspunt dat kinderen creatieve, onderzoekende mensen zijn vol ideeën en gedachten. Bij Berend Botje vormt Reggio Emilia een belangrijke inspiratiebron.

Tijdens de Reggio-markten was het erg leuk om te zien hoe de collega’s dit uitgangspunt omzetten in de praktijk. Iedere locatie richtte een marktkraam in met een Reggio-thema die ze in het pedagogisch werk gebruiken. Tafels vol creativiteit en inspiratie!
Berend Botje-orthopedagoog Nicolien vertelde in een interactieve workshop over de pedagogische benadering van Reggio Emilia, een interessante opfrisser voor alle medewerkers.

Na een geslaagde avond ging iedereen vol ideeën naar huis. Zo leren bij Berend Botje niet alleen de kinderen, maar ook de collega’s van en met elkaar.

Wil je meer weten over het pedagogisch beleid van Berend Botje? Vraag ernaar bij een van onze medewerkers of klik hier.

 

Terug naar overzicht