​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Moddermonsters tijdens Berend Botje ModderDag

11-07-2018

Op vrijdag 29 juni deden heel veel Berend Botje locaties weer mee aan de ModderDag! Deze dag speelden honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland met modder. Kinderopvang Berend Botje vindt spelen in de natuur belangrijk, omdat tijdens het buitenspelen de ontwikkeling van kinderen volop wordt gestimuleerd. Daarom sluiten zij zich elk jaar met veel plezier aan bij de ModderDag.

Actief de natuur in goed voor de ontwikkeling
Tijdens ModderDag ontdekken en ervaren kinderen hoe je met modder kunt spelen. Kleding mag vies worden, tijdens ModderDag maakt dit allemaal niet uit! Het doel is namelijk om kinderen positieve natuurervaringen te geven en actief bezig te zijn in én met de natuur. Zonder bang te zijn voor hier en daar een spetter modder. Spelen in de natuur en in de modder is niet alleen heel leuk, maar vooral ook erg goed voor de ontwikkeling. Zo leren ze beter omgaan met risico’s, zoals vallen en uitglijden én het stimuleert ook om meer naar buiten te gaan. Alle zintuigen worden gebruikt én ze hebben veel plezier!

Niet vies van een beetje modder
Laarsjes aan en op naar buiten! Sommige locaties maakten er zelfs een ModderWeek van. De modder vloog je om de oren. Lopen over het blote-voeten-modderpad, moddersoep maken, verven met modder en rollen in de blubber. De wasmachine heeft een extra rondje gedraaid, maar de kinderen hebben volop genoten.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.