​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Moddermonstertjes in Wervershoof!

02-07-2019

Peuterspeelgroep De Dijkwerkers in Wervershoof heeft dit jaar weer ModderDag gevierd. Jaarlijks wordt de ModderDag landelijk georganiseerd, dit was dit jaar op vrijdag 28 juni. De Dijkwerkers hebben het een dagje eerder gedaan zodat zo veel mogelijk peuters mee konden doen! Spelen in de natuur en de modder is niet alleen heel leuk met z’n allen maar ook goed voor de ontwikkeling.

De pedagogisch medewerkers hadden een blote-voeten-modderpad gemaakt waar de kinderen overheen konden lopen. Zo hadden zij door middel van water verschillende soorten modder gecreëerd. In de ene bak was de modder bijna droog en in de ander was het een hele natte modderpoel! Daarnaast konden de kinderen ook verschillende materialen voelen met hun voeten zoals gras.

Sommige kinderen vonden het nog wat spannend om met hun blote voeten in de modder te stampen maar wilden wel graag met hun handen in de modder spelen. Daarom hadden wij ook nog een water-modder tafel! Hier konden de kinderen onbezorgd met hun speelgoed in de modder spelen en spetteren. Voor ieder wat wils!

We hebben weer genoten van de ModderDag en kijken uit naar volgend jaar!

Terug naar overzicht