​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Moddertaartjes versieren tijdens nationale Buitenspeeldag

27-06-2018

Op 13 juni 2018 was het nationale Buitenspeeldag. Bij Kindercentrum Opmeer vierden we dat door heerlijke moddertaartjes te bakken en deze te versieren. Voor kinderen is het fijn om buiten te zijn en de wereld te ontdekken.

De kinderen van de Bezige Bijtjes waren erg enthousiast om in de buitenkeuken aan de slag te gaan met de moddertaartjes. In een wereld die steeds digitaler wordt, is het belangrijk dat kinderen ervaringen blijven opdoen in en met de natuur. Spelen in de modder is ook nog eens goed voor de weerstand. De taart- en muffinvormen kwamen tevoorschijn en werden gevuld met zand en water. Daarna konden de moddertaartjes gebakken worden.

De moddertaartjes werden versierd aan de picknicktafel. De kinderen gingen hiervoor op zoek naar stokjes. Deze werden geconcentreerd op de taarten geplaatst, want hiermee trainen ze de grove- en fijne motoriek en de hand-oog-coördinatie. Naast de stokjes hadden we ook een bak met allerlei andere versiersels als veertjes, schelpen en dopjes om de taarten nog vrolijker te maken en de fantasie te prikkelen. Hierbij kijken de kinderen ook naar elkaar om zo van elkaar te leren. Samen hebben ze er mooie taarten van gemaakt!

Terug naar overzicht