​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Monsters vangen tijdens het Nationale Voorleesontbijt

11-01-2022

Het Prentenboek van het jaar 2022 is geschreven door Tjibbe Veldkamp en heet "Maar eerst ving ik een monster". Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die starten met het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 26 januari, lezen wij op al onze locaties voor uit dit fantasierijke boek.

Monsters in alle soorten en maten

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 26 januari t/m 5 februari) besteden we bij Berend Botje éxtra veel aandacht aan (voor)lezen. Een vakjury koos het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp als Prentenboek van het jaar 2022, omdat: ‘Maar eerst ving ik een monster' is een ode aan het voorlezen. Het laat prachtig zien hoe ouder en kind samen met een verhaal kunnen bezig zijn. Het uitstellen van het daadwerkelijke naar bed gaan is voor veel ouders en kinderen herkenbaar. Dat voorlezen leuk én spannend is en de fantasie prikkelt, komt in dit verhaal mooi naar voren. De paginagrote illustraties zijn gedetailleerd met monsters in alle soorten en maten, waardoor je blijft kijken en ontdekken. Het is een boek waar het samenspel tussen tekst en beeld heel belangrijk is en waar het (voor)leesplezier vanaf spat! En is het verhaal uit? Dan begint het gewoon weer van voren af aan’.

Nationaal Voorleesontbijt

Ook dit jaar gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start met het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 26 januari. Daar maken we op onze locaties normaal gesproken veel werk van. We nodigen vaak iemand uit om te komen voorlezen, bijvoorbeeld een medewerker van de bibliotheek, of een dokter of brandweerman. De kinderen mogen dan in pyjama naar de kinderopvang komen en tijdens een lekker ontbijtje wordt er voorgelezen. Helaas kunnen we het Voorleesontbijt nu niet zo uitgebreid vieren vanwege de coronamaatregelen, maar we maken er die ochtend evengoed een voorleesfeestje van!

Over (voor)lezen bij Berend Botje

Bij Berend Botje besteden we veel aandacht aan de taalontwikkeling van kinderen. Voorlezen is dan ook een vast onderdeel van de dag op de groep. Wist je dat elke dag lezen de woordenschat, de taalvaardigheid en het concentratievermogen van kinderen vergroot? Daarnaast is voorlezen gewoon heel erg leuk; het is een fijn, rustgevend moment op een drukke dag.  

Terug naar overzicht