​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Naar de dokter in Peuterspeelgroep Andijk

25-04-2018

Als je ziek bent ga je wel eens naar de dokter. En wat een dokter allemaal doet, daar weten de peuters van onze peuterspeelgroep in Andijk nu alles van! Zij rondden deze week het thema 'Wij gaan naar de dokter' af, en kunnen inmiddels ook zelf een verbandje leggen als dat nodig is

In het groepslokaal is door de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers een behandelkamer ingericht. Daar is de afgelopen weken heel veel gespeeld door de kinderen. Met de verkleedkleding en materialen gingen ze helemaal op in het 'doktertje spelen' en konden er geen genoeg van krijgen.

Ook hingen er in het lokaal een aantal posters met daar op het menselijk lichaam aan de muur om te ontdekken waar de verschillende lichaamsdelen zitten en zongen ze regelmatig 'Hoofd, schouders, knie en teen'. De aanwezige leesboekjes over het menselijk lichaam waren ook erg in trek, er werd uit voorgelezen en de kinderen pakten zelf vaak een boek om in te bladeren.

Het tellen van bijvoorbeeld de lege medicijndoosjes bleek nog best lastig, maar door het vaak te oefenen ging het steeds beter. Net als het aanleggen van een verband om een zeer been of een zere buik. Goed opletten tijdens het voordoen en daarna zelf proberen. Na een paar keer ging het al veel beter!

  

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.