​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Nationaal Voorleesontbijt bij Berend Botje

06-01-2020

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die starten met Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 22 januari 2020, wordt op elke locatie van Berend Botje voorgelezen uit Het Prentenboek van het Jaar: Moppereend.

 

Voorleesontbijt
Gedurende de Nationale Voorleesdagen, die plaatsvinden van 22 januari t/m 1 februari 2020, wordt op de kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en buitenschoolse opvang van Berend Botje extra aandacht besteed aan het voorlezen. Alle locaties organiseren tijdens deze dagen diverse activiteiten rondom het thema van het prentenboek.

Zoals gebruikelijk nemen zij ook dit jaar deel aan Het Nationale Voorleesontbijt, waarbij de kinderen tijdens een lekker ontbijtje worden voorgelezen door een bekende of minder bekende Nederlander. 

Prentenboek van het jaar 2020
Het Prentenboek van het Jaar 2020, ‘Moppereend’, is geschreven door Joyce Dunbar en Petr Horáček. Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit alle prentenboeken die in 2019 verschenen. ‘Moppereend’ voert de lijst van de top 10 beste Prentenboeken van het jaar aan. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.